tisdag 26 september 2017

Sagan om Sagan fortsätter

Nu är VM över och vilken avslutning! Peter Sagan världsmästare för TREDJE gången i rad, det är historiskt och har aldrig skett tidigare. Hans uppvisning på loppet var ju som hämtat ut instruktionsboken för hur man skall lägga upp ett lopp. Han syns inte till under hela loppet utan endast under de sista kilometerna så dyker han upp och snuvar hemmasonen Kristof på segern, att halva världen har gått bananas på skillnaden mellan Kristof och Sagan håller jag inte riktigt med om, det var ju ca 2 dm eller lite mer som skiljde dem åt. Vi har väl sett snävare marginaler under åren. OK Kanske inte på ett VM men ändå.

Vad Sagan kan hitta på längre fram är nog bra skrivit i stjärnorna, men betänk att han endast är 27 år gammal han har redan över 100 segrar under sin karriär, hur många andra platser han har vette tusan. Men har han minst 7-8 år kvar på toppen och han kommer säkerligen radera ut några fler rekord under sin framfart.

Andra roliga saker under VM veckan?

Ja man måste ju självfallet framhäva de svenska tjejerna som verkligen visade upp sig under sitt linjelopp, Sara Penton i  ensam utbrytning, visst den visste vi alla att den inte skulle hålla, men gissa om Sara höjde värdet på sina aktier just där och då. Hanna Nilsson gjorde ju också ett monsterlopp, hon såg sjukt stark ut när hon ensam jagade i kapp utbrytarna, men tyvärr så var det för bra  åkare i utbrytningen och då är det svårt att få till ett bra samarbete. De vill ju inte hjälpa sin konkurrent att vinna.

Vi måste ju även framhålla Kim Magnusson som vågade sticka med i morgonutrbrytningen och visa upp sig under 19 mil, att de inte skulle ha med uppgörelsen om vinsten att göra var ju självklart, men om man inte kan vinna så finns det andra sätt att visa upp sig. Att vara i utbrytning på ett VM är ett sätt, ett mycket bra sätt också.

Besvikelser under VM
Den största måste väl vara Tobias Ludvigssons tempolopp, vi trodde nog alla att han skulle göra bättre ifrån sig, men alla har vi dåliga dagar, eller hur? Norska Televisionen (NRK) gjorde ett bravurjobb med sändningarna men allt bra grusades under de sista minuterna av herrarnas linjelopp när alla rörliga kameror drabbades av ett fel och vi fick inte se hur de två utbrytarna hämtades in, vi fick sitta och titta på en tom kurva och gissa oss till vad som händer. Har sett att de skyllde på strömavbrott, dock kan man ju då fundera hur vissa kameror fungerade och drabbades kamerorna i Helikopterna också av samma strömavbrott, i så fall är jag sjukt imponerad av kabeln som de måste ha haft mellan helikopterna och marken, nä det verkar helt enkelt vara en ny norsk historia.

Vad är ditt bästa minne från detta VM?

//Fritz

Inga kommentarer: