fredag 18 juni 2010

Hårda protester mot Cavendish

Efter kraschen som Cavendish orsakade på den fjärde etappen av Tour de Suisse, har Mark Cavendish fått ta emot många protester och han har även blivit bötfälld av tävlingsledningen för Tour de Suisse.

De lag som kraftigast protesterat är Cerveló Test Team, Team, Team AG2R och Team Caisse d´Epargne. Straffet från TdS blev att Cavendish förlorade 25 poäng, 30 sekunder lades på hans totaltid och till slut 200 Schweiziska franks.

Efter femte etappen avbröt Cavendish tävlingen, den första orsaken var att han hade för ont i de skador han ådsamkat sig i vurpan, men senare kom det en annan förklaring som var att hans farmor avlidit och han ville vara med på hennes begravning.

Cavendish har många gånger under sin karriär fått ta emot mycket skäll och protester för sitt agerande just vid spurter, och iofs kan jag hålla med om att det är väl till en viss del vårdslöst av honom att vandra över körbanan just i spurten, de som har kollat in repriserna som finns ute på Youtube ser tydligt hur han först kör till höger för att sedan svänga och andra tvärsöver körbanan och på så sätt komma in framför Häusslers framhjul som i ett av Cavendish "brytningar" på cykeln kom upp på det och knäckte Cavendish framhjul, med vurpan som följd.

Vi får väl se om Cavendish kommer att ändra sig, vilket jag iofs tvivlar på, men samtidigt på 80-90 talet och bakåt var ett sådant agerande vardagsmat, kollar man på gamla klipp av tävlignar så vandrar hela klungan fram och tillbaka över körfältet.

För svensk del har Tour de Suisse blivit lite trist, Thomas Lövkvist tappade i och med etapp 6 sin tredje plats och återfinns nu på 10:e plats. Gustav Larsson höll sig långt uppe i fältet i går och det såg ut som om han skulle kunna göra en topp 5 placering, men av någon anledning försvann han i slutet av etappen och rullade in på en 16:e plats. Jonas Ljungblad kom in på en 112:e plats.

Lars Andersson har förlorat sin bergatröja i Thüringen Rundfahrt och ligger nu på andra plats i bergatävling, 10 poäng efter ettan.

Ha en bra dag,

Admin

Inga kommentarer: