måndag 21 juni 2010

Nu är Tour de Suisse slut


Detta var lite av överraskningarnas tävling eller vad tycker ni andra? Då det hände lite så var det även ett väldigt spännande etapplopp, och man kan faktiskt förtå varför Tour de Suisse är anses vara det fjärde största etapploppet av alla som finns.

Vem minns inte vurpan t.ex. som Cavendish orsakade på fjärde etappen, den värsta kraschen hitintills i år anser jag, även om cyklisterna föll som käglor i de inledande etapperna av Girot.

För oss svenskar levde loppet länge då Thomas Lövkvist - Team Sky, länge låg på tredje plats. Tyvärr grusades våra förhoppningar om en bra placering för Thomas efter den hårda bergsetappen där Gesink - Team Rabobank tog över ledartröjan. Som han för övrigt behöll ända tills den sista 9:e etappen, där det klart och tydligt visade sig att Tempo är inte hans disciplin, i och med denna etapp så förlorade han tävlingen och föll djupt i resultatlistan, och där Fränk Schleck körde hårt och övertog den gula ledartröjan och även totalsegern för Tour de Suisse.

Gustav Larsson - Team Saxo Bank, körde bra och kom på den sista etappen på fjärde plats. Ungefär en minut efter Tony Martin - Team HTC - Columbia. Detta räckte till en 11:e plats i totalen, precis framför Thomas Lövkvist som hamnade på 12:e plats.

Men den i mina ögon största överraskningen var nog ändå att Lance Armstrong - Team Radioschack körde så hårt i den sista etappen, så hårt att det räckte till att hamn på en 2:a plats i totalen!! Vad kommer detta att innebära för Tour de France och Armstrong? Ja det får vi se om ett par veckor, men spännande kommer det att bli. Fast jag håller själv på Team Sky och hoppas att de kommer göra ett GRYMT första Tour de France.

Han ser inte så glad ut över silverplatsen, undrar varför?

Ha en bra dag i solen,

Hälsningar,
Admin

Inga kommentarer: