tisdag 15 juni 2010

Radioschack fick ingen inbjudan till Vueltan

Radioschacks teamchef Johan Bruyneel är upprörd på ledningen av Vuelta a Espãna då Radioschack inte fick någon inbjudan att köra det tredje största etapploppet under året.

Han använder uttryck som förvånad, vi kan inte acceptera detta etc. Samt att då de har åkare som Klöden, Leipheimer, Horner och Brajkovic som alla var aktuella för Vueltan, menar han att de självklart skulle få köra loppet. Varför de inte får köra Vueltan i år är tror han är att de inte körde Giro d´Italia i år. Men som han också säger, vi la all fokus på Tour of California, därför gick det inte organisatoriskt att ordna att vi även skulle köra Girot.

Vuelta a Espãna delar i år ut sex "Wild card" och de Team som fick ett sådant är: Andalucia – Cajasur, Cervelo Test Team, Garmin – Transitions, Sky Professional Cycling Team, Team Katusha and Xacobeo Galicia, detta upprör Bruyneel att dessa lag sattes före hans Team Radioschack. Genom detta så uttrycker Bruyneel också att han förutom leda Team Radioschack, skall slåss för de olika lagens rättigheter gentemot arrangörer, UCI och andra intressen inom cyklingen. Ett annat argument han använder är att det är ett hån mot deras nya sponsor Radioschakc som genom att gått in som finansiär till detta lag och genom detta betalat en massa pengar till UCI, borde de ha fått bättre gehör och fått en inbjudan till Vueltan.

Cykelbloggars kommentar, vad kan man säga? Visst förstår jag Bruyneel att de vill köra alla större lopp, men handen på hjärtat Team Radioschack är väl inte det lag som direkt visat framfötterna i år. Armstrong har ju jämfört med andra år knappt synts till. Och för att försvara Vuelta´ns organisation de har bara plats för ett antal lag och något lag måste hållas utanför så enkelt är det.

Hälsningar,
Admin

Inga kommentarer: