onsdag 12 januari 2011

Nyheter

Team Liquigas förnyar inte Franco Pellizottis kontrakt, vilket innebär att Pellizotti än så länge står utan ett team. 2010 års säsong var en besvikelse för Pellizotti efter att UCI/Wada stängde av honom från fortsatt tävlande då det enligt dem fanns frågetecken om hans blodpass. Pellizotti har varit Team Liquigas trogen sedan 2005. Då laget återskapades efter den förra sejouren, Före Liquigas körde Pellizotti för Team Alessio-Bianchi. Han har varit Pro sedan 2001 och han blir under 2011 32 år gammal.

Vania Rossi, den erkänt duktiga CX cyklisten från Italien, ändrade idag sin civilstatus till Gift, dock skriver hon inte med vem, men man får väl gissa att det är med Riccó. Rosi var i början av 2010 i blåsväder då hennes A-prov visade att hon hade förbjudna preparat i blodet, men efter B-provet analyserats frikändes hon från alla misstankar om doping.

Lite osmakligt var det när man ser att Vacansoleil visar upp Mosquera när de har sin team presentation, speciellt när de sedan tidigare redan har Riccó i sin laguppställning. Lite synd var det även att se att en annan åkare från Team Flaminia skrivit på för samma lag. Konstigt att de även inte plockade över Di Luca.. när de ändå är igång menar jag =)

Andrea Noe åldermannen inom Pro cyklingen (född 69) talar om att 2011 är det sista året han skall hojja, han har kört för några lag under åren, Dock körde även han i Alessio-Bianchi, sedan Team Liquigas fram till 2010, då han valde att köra för Team Flaminia. Dock var besvikelsen stor efter att Team Flaminia inte blivit inbjuden till de större loppen (p.g.a. Riccó), speciellt Girot för Noe, vill Noe säkra sig om att få köra Girot det sista året, då det blir 20 års jubileum för honom sedan han körde det första gången. I år hittar vi honom i Team Farnese Vini, de kommer att hojja på en anna bekant till Noe:s hojjar d.v.s. Cippolini.

Annars så är CX cupen igång både i Sverige och i utlandet, webbsidor domineras av denna disciplin just nu, en annan blir ju bara trött av att tänka på hur många "omstarter" de måste göra under en tävling. All heder till de som håller på med CX.

Det var allt för idag,

Hälsningar,
Fritz

Inga kommentarer: