tisdag 31 maj 2011

Rönn vann Ratturelli. Perfekt avslut på estnisk succéhelg

Team CykelCity.se’s Jimmy Rönn avslutade en framgångsrik helg för laget i Estland på ett perfekt sätt. Mölndalssonen vann Tartu Ratturelli!

Dagens tävling avslutade Estonian Cycling Weekend 2011. Helgen har bjudit på både bra och dåliga nyheter för Team CykelCity.se. Det dåliga är skador och magproblem, det bra Jonas Ahlstrands andra plats i Tallinn Tartu GP i fredags. Även i lördagens Tartu GP visade laget god form. Bästa man blev Jonas Bjelkmark på en sjunde plats. Jonas Ahlstrand blev bästa U23 cyklist på en elfte plats. Men det skulle bli ännu bättre.
SEB Tartu Ratturelli hade 4000 cyklister till start. Glada amatörer blandat med fullblodsproffs. Tävlingen körs över 135 kilometer och och avgjordes på vägarna söder om Tartu. En 20-mannagrupp kom iväg från klungan, i den fanns Jimmy Rönn från Team CykelCity.se. Han ryckte från gruppen och fick efter ett tag sällskap av tre ytterligare cyklister. Men vid målgången kunde ingen slå Jimmy som tog en fantastiskt fin seger.

Framgångarna i helgen i Estland innebär också att Team CykelCity,se som lag går in på topp 40 över lag på UCIs Europatour. Det är den högsta placeringen laget har haft.- säger Johan Ottosson, teamchef i Team CykelCity.se