fredag 15 juli 2011

Nya + gamla nyheter

Touren igår började röra på sig, återigen måste jag ändå hävda att Girot är en bättre tävling, där tar det i alla fall inte 10 dagar innan det börjar bli spännande. För nu märktes det att tävlingen verkligen kommit igång. De stora uttropstecknen är helt klart Thomas Voeckler, Geraint Thomas och Hoogeland. Visst nu kommer ett stort antal hojta om Gilbert och Hushovd och visst har de gjort en grym prestation, men de andra har i mina ögon gjort en större bedrift.
Jag står fortfarande fast vid att jag inte tror på Andy Schleck som slutsegrare av årets Tour de France, gårdagen vissade tydligt att både han och Contador har inte toppat sin form för detta etapplopp, OK nu har ju Contador genomfört ett större lopp redan (Girot) och att återhämta sig på lite mer än en månad är tufft.

Saxo Bank har bestämt att oavsett utgången för affären runt Contador slutar så förlänger de sponsoravtalet ett år till för Team Saxo Bank, om det kommer att finnas en svensk (Läs Gustav Larsson) anknytning i Team Saxo Bank nästa år är desto osäkrare. För jag skulle om jag vore han, helt klart beakta andra kontraktsförslag som säkert kommer att dyka upp.

Leksakstillverkaren Androni Giocattoli förlänger av de sitt sponsorsavtal med Team Androni Giocattoli med ett år, den "svenska" anknytningen med detta lag är ju att de körs på svenskägda Bianchi. Gianni Savio påminner till en viss del av Bjarne Riis, många har räknat ut dem, men nog tusan skrapar de fram sponsorer. Gianni är iofs i mina ögon en klass för sig själv.

Ha en bra dag,

Fritz

2 kommentarer:

Martin S. sa...

Sluta klanka ner på Touren! Det har ju varit en grym Tour hittils och det har hänt massor även innan igår! ;)

Grymmast prestation hittils i Touren har väl Hoogerland och Hushovd svarat för. Gilbert är också i en klass för sig..

Keep 'em coming!

Cykelbloggar sa...

:-D

Jamen jag tycker ju att girot är bättre och mer spektakulärt =)

/Fritz