måndag 6 februari 2012

Har CAS och UCI spelat ut sin roll?

Ja idag så blev det äntligen klart vem som van TdF 2010 och Girot 2011, och ja det är inte Contador som vann. Andy Schleck är inte den eviga tvåan längre. Hm!

Men är beslutet riktigt, enligt mig så är det rent ut sagt löjligt det UCI har hållit på med. Vad hände och vad har hänt?

1. Contador testades ett antal gånger under Touren 2010, under en av vilodagarna så blev det visst en träff.
2. Hur hittades medlet? Ja inte var det i ett av de vanliga labben, som sköter WADA:s dopingkontroller, nä testet skickades till ett special labb i Tyskland (tror jag det var) som kan hittade medel ner på extremt minimala nivåer.
3. Hur mycket hittades? Ja milligram vet ju alla hur mycket det är det skrivs ut 0,001g Medans ett Picogram är :  0.000 000 000 001g Alltså FÖRSVINNANDE litet. Kan en så liten mängd verkligen ha någon betydelse?
4. Contador blev friad av sitt förbund
5. UCI överklagade till CAS
6. CAS gav UCI rätt

I samma veva som detta har rullat bland cykelnyheterna bra länge, så var det visst ett juniorvm i fotboll för inte så länge sedan, där 2/3 visade upp, efter kontroll, att de hade avsevärt högre nivåer av samma medel som nu Contador blir avstängd för, där blev samtliga friade. Överklagade FIFA? Nope!

Men det är ju som under Operation Puerto, då jagade man cyklisterna med blåslampa, att i princip hela Barcelona FC hade använt sig av samma läkare och att deras blodpåsar fanns där blundar media och FIFA/WADA/CAS för.

Vad skall man säga...

Vad tycker ni?

Mvh
Fritz

1 kommentar:

Hannes Bergström Frisk sa...

Håller med.

I NHL är det förbjudet att dopningstesta spelare....