måndag 14 maj 2012

Försäkringar - Folksam


Noterade för ett par dagar sedan på "Fejjan" att SCF la ut en blänkare att de tagit fram en cykelförsäkring för cyklister via Folksam, ja ni har ju kanske sett vad jag skrev om Folksam tidigare.
Hm då var det ändå en kille som hade försäkrat sin hoj hos dem, men se där Folksam är duktiga på att hitta kryphål för att undvika betala ut försäkringspengar till de som drabbats.

Men för de pengar som avtalats för försäkringen är ju ingen jättesumma så det kan ju bli bra.
Dock till några frågor:

Läser följande på www.scf.se och om just detta med cykelförsäkringen:

Nu kan du teckna Cykelförsäkring
2012-05-08 15:40

Folksam, har i samarbete med Cykelförbundet tagit fram en av många efterfrågad rabatterad försäkring – till dig som har hemförsäkringen hos Folksam och innehar en årslicens.
Kostnaden för att försäkra din cykel är 105 kronor för ett år, plus 2 procent av försäkringsbeloppet. Ring Folksams kundtjänst på 0771-950 950 och fråga efter ”Värdesaksförsäkring”!

Självrisken: är förstås 2 % av värdet.  Får SCF pengar för varje tecknad försäkring av Folksam? Det är troligtvis en stor del som inte har sin hemförsäkring via Folksam, för det framgick ju inte på Fejjan att det endast var de som har hemförsäkring hos Folksam som skall kunna teckna denna försäkring.
När skall SCF lära sig att den stora massan av cyklister har INTE licens, den stora massan harvar på som motionärer, fikacyklister, solskenscyklister etc. och inte har några ambitioner av att tävla (vilket iofs är jätteskoj). OM de någon gång skulle kunna arbeta för den stora massan och glömma sin tävlingshysteri så vore det jätteskoj!

För personlig del så blev man ju genast diskvalificerad för denna cykelförsäkring, varför?
1. Har min Försäkring i Gjensidige där ALLA mina hojjar är försäkrade upp till 50 000:- oavsett vad jag gör med dem, tävlar, tränar, poserar med dem, ...... Utan att jag behöver betala en spänn extra, det ingår i hemförsäkringen.
2. Saknar licens
3. Det är Folksam... läs tidigare inlägg om detta försäkringsbolag.

Hälsningar,
Fritz

1 kommentar:

Försäkringsbolag sa...

Bra när försäkringsbolag kan anpassa försäkringar efter behov