lördag 21 juli 2012

*Gäsp*

Ja ungefär så har min reaktion angående årets Tour de France... nä faktiskt de sista åren har det varit så, Ok ok.. jag  är inget fan av just TdF, kul att se på cykel iofs. Men att följa det slaviskt som man gör med Girot? Nope!

Bara att man jämför hur många som haft ledartröjan på Girot alt TdF visar ju klart och tydligt att för oss cykelfans så är ju Girot mycket mer spännande och dramatiskt. Medans TdF har ju verkligen varit en gäspning i alla fall när det gäller den gula ledartröjan, däremot har ju Touren varit spännande för oss svenskar med Fredriks bragd att erövrade den prickiga tröjan för några dagar. Extremt tråkigt att det inte gick vägen för honom.

Kollar man sedan på hur många som bar tröjan på Girot så ser man ju svägningarna vilket gjorde att egentligen var det klart först den sista dagen vilken som skulle vinna. Nu på TdF så har det stått klart sedan några dagar. Om TdF skall behålla ställningen som "årets lopp" bör de nog tänka om och göra det mer spektakulärt enligt min ödmjuka inställning =D

Så här det i alla fall sett ut i jämförelse

Tour de France 2012
Fabian Cancellara (Ch) Team Radioschack-Nissan
Bradley Wiggins (Gbr) Team Sky

Giro d´Italia 2012
Taylor Phinney (USA) BMC Racing Team
Ramunas Navardauskas (Ltu) Garmin - Barracuda
Adriano Malori (Ita) Lampre - ISD
Ryder Hesjedal (Can) Garmin - Barracuda
Joaquim Rodriguez Oliver (Spa) Katusha Team
Ryder Hesjedal (Can) Garmin - Barracuda
Joaquim Rodriguez Oliver (Spa) Katusha Team
Ryder Hesjedal (Can) Garmin - Barracuda

Viss skillnad eller hur?

Ha en bra dag,
Fritz

Inga kommentarer: