lördag 8 juni 2013

Snart slut på cykelsäsongen!


Ja nu är det bara en vecka kvar av cykelsäsongen, i alla fall för ca 75% av alla cyklister runt om i landet, för efter Vätternrundan så hänger de upp cykeln i taket.
För en annan som tillhör de övriga 25% så är det bra trist att se alla försvinna från vägarna. Extremt tråkigt faktiskt, för de borde om något vara taggade att fortsätta hoja efter en sådan prestation, men inte! I stället så börjar de om i april (i bästa fall) nästa år.

Tänk vad glada cykelbranschen, cykelklubbar och landstinget/staten skulle vara om VR kunde gå första helgen i augusti istället, folk skulle fortsätta handla, köra motionslopp samt bli friskare och inte behöva nyttja sjukhusvård så mycket.

Vad tycker ni? Tänker du hänga hojen i taket efter VR? Fördelen för en annan är väl att det från och med nästa vecka så är det cykelrea runt om landet. =)

Ha en fortsatt trevlig lördagkväll (om ni läser detta då)

Hälsningar,
Fritz

5 kommentarer:

Unknown sa...

Jag kommer hoja racer till det inte går längre i höst! Vätternrundan är ju bara en uppvärmning inför sommaren :)

Fritz sa...

Låter bra Magnus =) Skönt och se att fler tänker som en annan (även om jag inte kör VR)
Mvh
Fritz

Lasse Johansson sa...

I år kör jag inte VR och är mer taggad än nånsin för att ta ut cykeln!
Med vänlig hälsning.
Lasse Johansson

Fritz sa...

Suveränt Lasse, det är skönt och se att vissa kan man lita på =)

Mvh
Fritz

Magnus Ö sa...

Jag har ju fördelen att bo utomlands (uk) och en aning varmare än Sverige, men håller med att det blir konstigt med fokus på ett enda 'lopp' för VR och sen slutar folk att cykla. Det är ju så mycket skönare att cykla när det är varmt och jag skulle vilja ha AV (Alternativa Vättern), sent i Augusti, start hemma i Jönköping och kanske helt inofficiellt, dvs bara folk som kör runt vättern utan tidtagning och utan support. Kör man på dagen kan man ju luncha varsomhelst, lite vatten kan man väl köpa tex i Motala. Vem är på? :)
Om någon skulle vilja testa att cykla i UK där det finns hur mycket sk Sportives som helst, meddela på cykla.se så kan jag hjälpa till med info osv.