onsdag 21 augusti 2013

Även Uppsala!

Daniel Fritz (snyggt efternamn) trafiksamordnare Uppsala Kommun Foto (c) UNT
Under åren så läser vi om städer som gör mycket eller i alla fall lite för att förbättra möjligheterna för folk att välja cykeln istället för bilen när de skall uträtta ärenden eller bara ta sig in till city. Nu har turen även kommit till Uppsala, man läser idag i UNT att Uppsala satsar på att göra miljön för cyklisterna säkrare och med detta bygga bort ställen där cyklister och bilister möts.
Även om det kanske är en droppe i havet så är det i alla fall i rätt riktning. Inte som i Sthlm där de bötfäller cyklisterna för att de hojar till och från jobbet, där borde polisen tänka lite mer samhällsekonomiskt, personer som regelbundet cyklar till och från jobbet spar in enorma pengar till samhället, främst genom att de förbättrar sin kondition och hälsa och slipper förhoppningsvis utnyttja samhällets resurser i form av sjukvård och rehabilitering.  Utöver folkhälsan så förbättras ju även miljön i Sthlm och andra storstäder då det blir mindre avgaser och mindre slitage på vägarna.

Nä enligt mig skall de ha en medalj istället för böter.

Nu till något roligt, vi är nu tre som för eller kommer föra över pengar till landslaget som kör för "oss" i Baltic Chain Tour. Stort tack för det, är det fler som vill hjälpa till? I så fall maila mig så skickar jag kontonr till Bertilsson som ser till att pengarna kommer alla tillgodo.

För övrigt önskar jag er en fortsatt bra dag i solen, för visst skiner solen på fler ställen än i Norduppland?

Hälsningar,
Fritz

Inga kommentarer: