söndag 8 september 2013

När brukar du ställa undan racern för säsongen? + Grattis Christian!

En 2-3 år sedan i februari
Även om dagarna vi nu har haft har varit i klass med de värsta sommardagarna så är ju ändå oundvikligen hösten i antågande, löven börjar skifta i gult, och det är inte långt borta innan de blir röda för att sedan fall av träden och sedan kan vi börja drömma om nästa års värme och sol.

När jag var på träningen i tisdags så slog det mig efter en som sa att snart ställer de undan racern, orsaken var de hala löven. Så tidigt kommer inte jag ställa undan någon av mina racers, jag väntar till i oktober då jag ställer in kolfiberhojarna, för att sedan fortsätta med aluhojarna. Dessa ställer jag in när det är fullt med is och snö på vägarna.
Frugan en varm januaridag
Efter det blir det Cross och MTB med dubbdäck resten av vintern. Dock är jag snabb med att plocka ut någon av aluhojarna, så fort jag har en 70-100 cm ren asfalt så passar jag på att ge mig i väg, rekordet är några varma dagar i januari i vintras och förra vintern.

Hur gör du? Ger du upp snart eller håller du ut så länge som möjligt?
Christian tidigare i år - Tour of Estonia
TILLÄGG
Fick precis reda på att Christian Bertilsson (People4you-Uunas Cycling) har säkrat totalsegern i Svenska cupen, gissa om den killen är värd detta. Tvärkul! Ett stort jättegrattis till dig Christian från mig/oss =)
Christian med lagkompisarna - U6 / Tidaholm
Ha en fortsatt trevlig kväll

Hälsningar,
Fritz

5 kommentarer:

Mazze sa...

Hej!
Ja när tempen går under nollan och det fryser till på vägarna. Brukar bli slutet av sept för egen del...
Sen blir det pendlarhoj med dubbade däck och trainern i garaget.

Adam sa...

Oktober, november. Vägrar att cykla på vintern. Då sitter jag mycket hellre i källaren och svettas. Men en fråga. Du verkar ju kunnig när det gäller cyklar och delar. Jag letar efter snabba budget hjul till min cykel. Främst vill ja nytta i tempo då jag tänker köra triathlon nästa säsong men även kunna köra ett vanligt motionslopp. Ca 4000/5000 kr? Har du nått tips Fritz?

Hanna sa...

1 oktober byts det till mtb, sen dubbdäck nån gång i november :)

Johan F "JoFo" sa...

Har själv bara ägt en rääser i 13 veckor. Men hoppas jag cyklar så länge det är snöfritt på vägarna, det är min tanke i alla fall.


Adam:
Shimano RS80 C50 från Tyskland 5.470:-
http://www.bike-discount.de/shop/k632/a73212/wh-rs80a-c50-cl-laufradsatz.html?mfid=43

// Johan F

Adam sa...

Tackar Johan för tipset! Dem va mulliga!