tisdag 29 oktober 2013

Ibland lönar det sig i andra fall inte!


Läste en nyhet igår på www.dt.se där cyklister i Ludvika vägrat att cykla på kommunens nybyggda cykelbana då den, pga besparingar inte fick asfalt. Detta med följden att cyklisterna fortsatte att cykla på den intilliggande landsvägen. Nu har kommunen backat efter kritiken de fått och (igår troligtvis) belades den med asfalt och är färdig för alla hugande cyklister att nyttja cykelbanan. Kul att en kommun tar till sig all kritik och gör något åt problemet.

I ett annat fall nu på morgonyheterna så berättar och protesterar cykelfrämjandet att de s.k. 1-2 vägarna med vajrar i mitt är en direkt livsfara för cyklister (det är inte förbjudet att cykla på dessa vägar). Men även att de cyklister som väljer att cykla på dessa vägar är ett hinder och en fara för övrig trafik (?!) .. Kan ju hålla med om detta då jag själv har hojat efter dessa vägar, inte skoj!

Men i detta fall möter cykelfrämjandet inget större gehör med sin önskan om cykelbanor efter dessa vägar. Trist dock kan jag förstå detta då det är dyrt att bygga cykelbanor, däremot tycker jag att dessa vägar är en styggelse och direkt livsfarliga. För hur många med handen på hjärtat har inte tryckt extra på gasen bara för att hinna för den där j-a lastbilen eller bilen med husvagn innan vägen blir till ett körfält igen? Det är stressigt, direkt livsfarligt, inte miljövänligt (trots MP:s intentioner att detta är det bästa alternativet) + ett gäng till åsikter om dessa vägar som ploppar upp runt om i landet.

Vad tycker ni?

Ha en bra dag,
Fritz

2 kommentarer:

O sa...

Jag håller med helt och hållet - på alla punkter :)

Anonym sa...

Kostnaden för att bygga cykelbana i samband med ett vägbygge är i sammanhanget som en piss i havet!