onsdag 21 juni 2017

Grattis Jönköping!

I går gick nyheten ut att Jönköping skall bli Sveriges cykelcentrum, detta har skett i samråd med Cykelförbundet och kommunstyrelsen. Bl.a. säger Jönköpings representant vidare — Vi är jätteglada att cykelförbundet vill medverka att göra Jönköping till ett cykelcentrum. Det beror mycket på de framgångsrika arrangemang vi haft, exempelvis EM i mountainbike, säger Ann-Marie Nilsson (C), kommunstyrelsens ordförande. (citat Jönköpingsposten)

Jag ringde upp SCF:s ordförande och frågade lite hur det gått till och vilka kriterium som hade ställts. Stephan Klang berättade att det var Jönköpings kommun som uppvaktat SCF med frågan och den har handlagts sedan MTB-VM för ett par år sedan. Det som  utmärkt avsiktsförklaringen är att enligt SCF och Jönköping är att staden rent logistikmässigt ligger bra till. Samt att kommunen har visat att de är villiga att satsa i denna fråga.
På min kommentar till Ordförandet att i mina ögon så hade Falun legat bättre till då de har mycket av de arenor som behövs (Velodrom och MTB banor) och redan har ett upparbetat namn inom cyklingen, så höll Stephan med om detta och han utesluter inte att t.ex. Falun kan bli ett aktuellt namn i vidare arbete inom projektgruppen och att även Falun kan få ett status  som nationellt cykelcentrum tillsammans med Jönköping.Rent personligen är det väl skoj att en kommun vågar ta sådana beslut och kan se en vinning med cyklister, handen på hjärtat vore Uppsala bäst då denna stad är cykelstaden nummer ett. =) Men kanske är inte  de politiska partierna mogen för en sådan fråga i Uppsala eller?
//Fritz 


Inga kommentarer: