torsdag 21 september 2017

VARNING för Länsförsäkringar

Jag har under de senaste åren fått rapporter om hur cyklister haft stora problem med Länsförsäkringar, speciellt i Uppsala. Efter en koll så har det visat sig att de är ett riktigt skämt för de som har en eller flera cyklar. Tro för allt i världen inte att du har ett fullgott skydd för din ögonsten om du har Länsförsäkringar. För det har du inte!

Vi kan ta ett exempel, en kille hade sin hoj på taket på sin bil, de är på väg till en tävling  och av någon anledning så släppte hojen från fästet och flög ner i backen i ca 110km//h självfallet blev cykeln skrot. Thule som var det fäste han hade svor sig fria och hänvisade Volvo som han köpte fästet av, de  i sin tur hänvisade tillbaka  till Thule osv. När han sedan tar kontakt med Länsförsäkringar så hänvisade de i sin tur till Thule. Rundgång mao. Fick han något till slut? Nej! Han hade en allriskförsäkring hos Länsförsäkringar

En annan kille hade missat lite service på sin hoj med följd att ett lager gifte sig materialet och ramen blir obrukbar, följden blir att cykeln skall skrotas och killen som har allriskförsäkring ringer Länsförsäkringar och får då till svars att det gäller endast om cykeln blir stulen eller om cykeln varit inblandad  i en trafikolycka.  Detta bekräftades av Anette på det lokala kontoret för Länsförsäkringar.  Om man som kund tror att man har ett fullgott skydd när man tecknar en Allriskförsäkring så bör man genast kolla vad det innebär med Allrisk, aka Drulleförsäkring. Enligt Länsförsäkringar så är Drulle inte vad gemene man tror.

I deras villkor kan man även läsa hur ersättningen går till - det tar först 25% i självrisk, d.v.s. har du en cykel värd 80 000kr  (inte  helt ovanligt idag) och cykeln blir stulen eller inblandad i en  trafikolycka så tar Länsförsäkringar 20 000kr i självrisk. Är cykeln över ett år så drar de av ytterligare 15% på värdet, detta gör det för varje  år cykeln har till ålder, d.v.s. blir din hoj inte mycket värd efter 4-5 år. Men funktionen och finishen kan ju ha varit lika bra som den dagen du köpte den, det struntar Länsförsäkringarna i. Det är bara att gilla läget.

Jag har kollat och skrivit om försäkringar tidigare, tyvärr kan jag inte göra ingående kollar en gång till. Men varna er för Länsförsäkringar kan jag däremot göra. Ett par tips på ett par bra bolag kan jag även ge. Folksam och TryggHansa är de som har bäst försäkring gällande cykel, Folksam sticker ut en aning gentemot TryggHansa men de är på god andra plats, medans Länsförsäkringar hamnar i dyngan tillsammans med IF och andra skojbolag.

UPPDATERING
Jag ville med detta inlägg påvisa att du som kund till försäkringsbolag tror att du köper dig ett skydd, Länsförsäkringar har tydligt visat att så är inte fallet när du tecknar deras "Drulleförsäkring", den är inte värd ett dyft och jag har skrivit detta för och upprepar det återigen - När du tecknar en försäkring  kolla vad den täcker. Är det som i LFs fall endast vid stöld och trafikolycka så är den inte värd mycket, vad händer om en bokhylla eller annat välter över cykeln och förstör den? Det finns försäkringar som skyddar mot sådan och det ingår i en vanlig hemförsäkring, d.v.s. om man har RÄTT hemförsäkring.

//Fritz

Inga kommentarer: