onsdag 30 juni 2010

Nyheter

Nu är det dags, det börjar dra ihop sig för ett nytt Tour de France, undrar om TdF kommer att vara lika spännande som Girot var i år? Men att det blrjar dra ihop sig märks på många sidor som handlar om cykel, nyhterna och nya inlägg droppar som spöregn just nu, har väl själv haft funderingar om man skall öka inläggstakten, men det känns lite galet att inläggen man skriver försvinner efter ett par timmar. Då finns ju twitter eller andra forum för att göra korta snabba inlägg, som i vissa fall inte ens behöver vara relaterat till cykel.

Nog om detta, på Cyclingnews kan man idag läsa om följande nyheter:

Thomas Frei - Team BMC blir avstängd 2 år för EPO doping, det Schweiziska Cykelförbundet erbjöd honom ett lindrigare straff om han angav de två personer som hjälpt honom, detta erbjudande tackade han dock nej till.

Mer doping, dock roligare nyheter och detta är att den italienska polisen har i dagarna gjort över 20 razzior på olika adresser för att komma åt den illegala dopingen. Bl.a. så gjord ede en husrannsakan ho teamchefen för Lucchini-Unidelta team, som bara för en månad sedan blev utslängda från "Baby Girot" p.g.a. otillåtna substanser i Teamväskan (vitaminer, stenhårt i årets babygiro). Andra platser som det gjorts razzia på är ställen som det finns idrottare som har förknippats med en viss läkare i staden/provinsen Brescia, som utpekats att vara den som hjälpt idrottare att dopa sig.

Vi fortsätter i samma tema, Ricardo Riccó slipper fängelse i Frankrike, efter att han 2008 blev utslängd från detta års TdF pga doping, det var rättegång mot honom i början på veckan och han dömdes till böter: 3000 euro Ibland mal rättvisans kvarnar långsamt, men det är bra att sådana som han påminns hela tiden att de gjort fel och de kanske tänker en eller varför inte två gånger om de funderar på att stoppa nålen i sig igen. Skönt och slippa se honom i TdF, dock grymt trist att se det "lilla äcklet" Vinokourov där.

Alberto Contador, tycker det är lite tungt att i förhand vara förstahands favotit till att vinna årets TdF. Det är ju lite trist att ha det kravet på sig, för det är ju några etapper som skall avverkas. Sedan vet man ju inte vad teamledningen bestämmer under färden, de kanske (gudarna förbjuda) bestämmer att det (återigen) "lilla äcklet" - Vinokourov, skall få visa upp sig.



Vi stannar kvar vid det "lilla äcklet" Tour de France chefen - Christian Prudhomme, måste ha fått lite för mycket innanför västen när han presenterade årets åkare och lag inför TdF, där välkomnade han det "lilla äcklet" tillbaka till touren. Är det någon förutom Kazakstans regering som vill se honom på startlinjen?

Alla 198 åkare som skall genomföra Touren är nu presenterade, och listan innehåller väl inga större utropstecken, de flesta har ju varit kända länge, dock för oss svenskar är det ju en miss att endast Thomas Lövkvist - Team Sky, skall av alla svenskar genomföra årets TdF, läste att Bjarne Riis har blivit lite irriterad på Fränk Schleck pga hans "dubbelarbete" med att starta upp ett nytt team i Luxemburg samtidigt som han kör för Team Saxo Bank, tips Bjarne , släng i Gustav istället, i sverige hade väl egentligen ingen höjt på ögonbrynet om han gjort det, för vem har inte hört talas om "illojalitet mot arbetsgivaren", finns inte ett fackförbund som skulle vilja försvara ett sådant klart fall.

Nu har cykelbloggar passerat 100 000 sidvisningar/besökare sedan februari förra året, rätt så nöjd med resultatet och jag känner att det är dags att släppa beteckningen "admin", rätt så många vet ju vem jag är och fr.o.m. idag så kör jag på under mitt riktigt namn. Vill någon ha kontakt med mig angående cykelbloggar så går det fortfarande bra att skicka mail till cykelbloggar@spray.se men annars kan ni även maila mig på fritz68x@spray.se som är min privata mail.

Ha en bra dag,
Hälsningar,
Fritz

2 kommentarer:

Johan Mölleborn sa...

100000 sidvisningar minsann. Grattis och bra jobbat.
/J

Cykelbloggar sa...

Stort tack för det Johan, din sida går ju inte heller av för hackor =)

Ha en bra dag Johan.. själv sitter jag fast hemma med barnen medans frugan är på Twilight- Exlipse premiären.

Mvh
Fritz