fredag 21 januari 2011

Konstigt

Noterar på olika sidor att ASO bestämt sig för att INTE bjuda in Team Geox och Team Androni-Giocattoli till årets Tour de France, Även Paris - Nice blev de utestängda från. ASO:s förklaring till detta var att de gett "Wildcarden" till franska lag för att hjälpa Fransk cykling (!) eh.. Ok ett eller två fransk lag hade jag väl förstått, men att alla wildcards gick till franska lag sticker ju lite i ögonen. Första reaktionen hos en annan, OK jag föredrar ju Girot själv, de kan behålla sitt jäkla Tour de France, men jag vet ju vad som händer i juli, då kommer man i alla fall kolla in bergsvändorna =) + att börjar det bli jämt och spännande så får man väl skippa stranden och glo på tv i stället.

Men om de skall börja välja lag efter dessa kriterier, så tror faktiskt jag att det står inte långt borta förrän Vueltan och Girot börjar främst välja lag som har anknytning på något sätt till Italian resp. Spanien. Ok varför reagerar jag på det här sättet, Visst Androni Giocattoli vill jag ju se för att de är det nya laget som kör på Bianchi... ja ja ...Fast samtidigt har Androni Giocattli börjar säsongen starkt med 3 vinster av 4 i Tour De San Luis. Team Geox har ju ändå Carlos Sastre och Menchow i sitt lag och Menchow har ju visat att han kan köra dessa etapplopp, Sastre vann ju touren 2008, Menchow vann ju Girot 2009 och var 3:a på Touren förra året. Men samtidigt bjuda in Vacansoeil med Ricco får mig att må lite illa

Men men har alltid sagt att man kan inte lita på de där fransoserna, de tänker bara på sig själva =)

Själv drar man till Italien den 2 februari för att cykla i tre dagar, resmålet är Comosjön och det skall bli hur kul som helst. Kommer hem den 6:e Easyjet var ett bra alternativ för att flyga till Milano, ToR inklusive cykeltransport kostar 1680:- ett mycket rimligt pris, värt att notera också när det gäller cykeltransport så skall Ryanair ha £40 för att transportera en hoj, Easyjet skall ha 25 euro, dessa priser gäller enkel resa. Vi hade kunnat resa ännu billigare om vi valt att åka hem på lördagen men en extra cykeldag är värt 400 bagis eller hur?

Ha en bra dag,
Fritz

2 kommentarer:

Marco sa...

Riktigt trist att inte Menchov kommer köra Touren. Känns lite som att årets tour kommer bli lite tråkig!

Cykelbloggar sa...

Kan bara hålla med dig Marco, man funderar verkligen vad fransoserna håller på med.

//Fritz