lördag 14 maj 2011

Har varit riktigt irriterad de sista dagarna

Inte på någon cyklist eller så, utan på blogger.com som har haft stora problem, vilket inneburit att man inte har kunnat uppdatera bloggen eller lägga till nya bloggar. *morr*. Hoppas verkligen att de har löst problemena nu.

Vad händer? Ja idag så startar ju Scandis GP i Uppsala, lagena skall avverka c:a 20 mil på en bana inne i Uppsala, detta lopp är ett världens äldsta lopp, och förra året fick de ju finbesök av Team Rabobank (continentallaget), om de har något finbesök av något lag från utlandet i år vet jag faktiskt inte. Det kommer nog bli lite tufft för dem idag, då det har regnat och att banan har ju lite kruvor och så, så jag hoppas att krascherna uteblir.

Girot då? Där leder fortfarande Peter Weening från just Team Rabobank, men igår så snodde belgaren De Clercq (Omega-Pharma) och Scarponi (Lampre) all uppmärksamhet från honom. Vilken attack av De Clercq, men vilken körning av Scarponi och Lampre laget. Där var det verkligen på det berömda håret att de snodde vinsten av De Clercq. Carlos Ochoas attack 5km före mål var också en rätt så snygg attack. Jag måste ju bara säga att jag älskar Giro d´Italia, vilken spänning och dramatik. Tom Vacchi höll ju med att Girot är ju bättre än Touren, som har blivit en kommersiell cirkus (mina ord) medans Girot har behållit statusen av att vara en hård tävling.

Vem är det som läcker på UCI, ni har väl inte missat att det har läckt ut en lista där WADA har rangordnat åkarna i Pro-Touren. Listen innebär att har man en Nolla före sitt namn är misstanken lika med noll att man har dopat sig. Men man lyfter ju på ögonbrynen vid ett ar tillfällen, Armstrong hade en fyra framför sitt namn, Lövkvist en 2:a, Geraint Thomas fick en hög 6:a och Bradley Wiggins en 5:a... Team Sky som har en så uttalad Antidoping policy och sedan får man se att WADA misstänker flera av deras åkare. Strange! Andra åkare jag reagerat på är Daniel Oss från Liquigas som hamnade på en hög 8:a. Daniel Menchov hamnade på en 9:a och Carlos Barredo och Yoroslav Popovych hamnade ensam att ha en 10:e plats... vilket enligt WADA innebär att man helt klart har dopat sig... uhm har de åkt fast ... inte vad jag vet, har i så fall varit helt blind och man kan ju börja fundera på vad de håller på med.

Ha en bra dag,
Hälsningar,
Fritz

Inga kommentarer: