torsdag 12 maj 2011

Det blev som jag befarade

Ja skulle ju ha skrivit något igår, men en tävling kom i mellan, nu menar jag ju inte Girot´, jag var iväg och försökte mig på Vidarmilen i Kungsgården, sicket fiasko! Kom en 7-800 meter *poff* framhjulspunka.. DNF *skräp* Men men det är bara att bita ihop och komma igen.
Vad jag däremot noterade var att det var ovanligt få deltagare i årets upplaga, tidigare brukar det vara en 4-50 stycken som startar. Igår var vi endast 17st. Hm!

Vad jag skrev i mitt förra inlägg om Team Leopard-Trek att de skulle stanna kvar i tävlingen, vilket var den första infon som kom ut. Men jag som jag trodde så kom igår beskedet att de dragit sig ur tävlingen efter Weylandts tragiska död. Tror ingen är förvånad eller förbannad över detta. Jag kan bara önska att de får sörja och sedan komma igen och göra Weylandt stolt för deras framtida framgångar.

I går så körde Girot igång igen på allvar, och gårdagens etapp visade varför jag tycker Girot är det bästa av de tre riktigt stora etapploppen. Gårdagens etapp inhöll allt, utbrytningar, backar, grus, vurpor etc. vilken tävling! Det var skönt och se att Tom Slagter - Team Rabobank klarade sig bra, måste dock ge den anonyme servicekillen från Saxo-Bank en eloge, vilket engagemang han visade. Tummen upp för denne anonyme killen.Såg ni vad David Millar "bonkade" igår, sablar vad jag led med honom i de sista stigningarna, nu hade han iofs tidigare kraschat, med en av mina favoriter Angel Vicioso - Team Androni Giocattoli, som för överigt låg på 2:a plats efter just Millar. Millar punkade också. Lövkvist visade ju upp sig på allvar i går, kul och se att han var så pass stark, fast när Scarponi höjde tempot såg det ut som att Thomas inte hade mer att svara med. Men det är långt kvar på Girot och det kommer att svänga fram och tillbaka många gånger innan de går i mål, också en av tjusningarna med Girot, det är banne mig öppet ända till slutet.

Ha en bra dag idag trots det utlovade regnet....

Häslningar,
Fritz

1 kommentar:

CTA - Coach Team Assistant sa...

Beautiful stage this! Very difficult for cyclists but very spectacular for all cycling's fans!

Coach Team Assistant
www.coachreality.blogspot.com