måndag 9 maj 2011

R.I.P. Wouter Weylandt


Ja nyheten har slagit ner som en bomb bland cyklister världen över. Tidningar skriver om det och bloggar och facebook svämmar över med hälsningar till Wouters familj och vänner.
Det var riktigt läskigt och se honom på asfalten och när de gjorde hjärträddning på honom. Det som höll hoppet uppe, var just att de var så snabba vid honom och gjorde allt för att rädda honom.
Tyvärr så räckte det inte, ungefär 20-25 minuter efter kraschen så blev det offentligt att Wouter Weylandt avlidit av sin skador.

Wouter har varit proffscyklist sedan 2004, och fram till nyår har han varit Team Quick Step trogen. Dock blev han lockad över till Team Leopard-Trek som inför säsong 2011 blev hans nya team.

Han var en duktig åkare och under året så hade han några fina resultat, bl.a. så blev han 7:a på 1:a etappen av Paris - Nice, så sent som igår körde han in på en 9:e plats på årets giro.
Förra året näst intill på dagen för ett år (10:e maj) sedan vann han just den 3:e etappen som i år blev som fatal för honom.

Det skulle kunna skrivas mycket om hans lopp och de bedrifter han har gjort på cykeln, men just nu känns det rätt så futtigt. Hade varit mycket roligare att utgången hade blivit annorlunda än vad det nu blev.

R.I.P.
Wouter Weylandt
* 27 sept. 1984
+ 9 maj 2011

//Fritz

Inga kommentarer: