tisdag 10 maj 2011

Business as usual eller?

Ja, idag är det dags för etapp 4 av girot, dagen efter den tragiska olyckan där Wouter Weylandt så tragiskt förolyckades c:a 25 km före mål.

Efter koll så har jag noterat att Team Leopard-Trek stannar kvar i tävlingen, hade iofs förstått om de hade dragit sig ur. Team Sky drog sig ur Vuelta Espana förra året när deras massör plötsligt avled. Orsaken till varför de stannar kvar är kanske Wouters fru, hon kanske sa till dem att Wouter hade velat att laget skulle genomföra tävlingen för hans skull. Detta är rena spekulationer. Tävlingsorganisationen flög in Wouters fru till Italien hon landade sent på Malpensa och togs sedan om hand av olika officiella personer inom tävlingen och teamet.

Hur åkarna kommer att genomföra dagens etapp vet ingen än så länge sändningarna börjar om lite mer än en timme, och det vimmlar av rykten som bl.a. innebär att hela klungen defilerar dagens etapp, de låter även Team Leopard åka över mållinjen .. men som sagt det är rykten, det kanske är en ren tävling från första början också. Det visar sig. Vid tidigare tillfällen när liknande saker har hänt så har det varit kutym att låta laget som drabbats "vinna" etappen. Men då klungen är samlad förlorar ingen tid och organisationerna brukar neutralisera liknande etapper.

Nytt inlägg kommer i em eller kväll.

ha en bra dag,
Fritz

Inga kommentarer: