onsdag 12 oktober 2011

Då var det definitivt över för Riccó

Igår rapporterade Cycling News att Riccardo Riccó erkänner att han försökte sig på en transfusion i februari, då han akut fick köras in på akuten med njursvikt. Hans enda försvar är att det inte var blod utan en järnboost som han skulle sätta i sig.

Man kan ju inte mer än att ruska på huvudet och ifrågasätta hur killen tänker egentligen. Pratade för en tid sedan med en som känner Riccó, och lite av hur tankarna går och gick runt just denne person. Lite av vad jag då fick höra var att de trodde att Riccó skulle bli Italiens nya Pantani och att han skulle få samma helgonförklaring som just denne.

Har funderat lite på detta sedan jag fick höra det och nu i samband med de nya uppgifterna, har jag faktiskt en liten fundering om Riccó kommer att gå samma väg som just Pantani. För killen behöver hjälp och stöd, för oavsett vad man tycker om hans agerande i sadeln och inför att bli bättre på cykeln, så önskar man ju inte att killen skall sabba sitt liv helt. Så nu tycker jag att hans cykelpolare i Italien, äldre sponsorer etc. måste stötta honom och se att han inte faller in i ett ännu  mera destruktivt beteende.

Straffet han kan se fram emot just nu är livstids avstänging från cykelsporten + ett fängelsestraff upp mot tre år.

Men fortfarande är det bra konstigt, en kille som verkligen hade talang och allt, sabbar det med EPO under TdF, får chansen att komma tillbaka och vad gör han? Bokstavligen så skiter han i det blå skåpet.

Ha en bra dag,

Hälsningar,
Fritz

Inga kommentarer: