söndag 9 oktober 2011

Vad tror du?

Det har ju skett lite inom Pro-Tour lagen inför nästa år. Den största nyheten var väl ändå att Team Leopard existerade bara ett år. Personligen tror jag nog att ett antal åkare ångrade att de följde med Bröderna Schleck till det där laget.
Det verkar som det har varit ett år av schismer, den första som jag kommer ihåg var väl Cancellaras sågning av Trekhojjen som han skulle använda på sina tempolopp. Men vad mer? Ja alla trodde ju att det där laget skulle sopa banan med konkurrenterna på alla lopp som de skulle delta, men så blev det inte. Visst att de vann några mn inte så många som många trodde. Vad beror det på? Ja nu när allt är klart har man förstått att huvudsponsorn inte har varit nöjd med resultaten och det är därför Nygaard har varit så bitter nu på slutet.
Men hur behandlar de sina andra sponsorer? Ja Mercedes kommer nog att tänka en och två gånger till innan de går in som sponsor till ett cykellag.

HTC-Columbia har ju också visat att även om man har resultaten så är det inte tillräckligt för att få behålla sin huvudsponsor, men vad kommer att ske med alla åkare? Cav förstår/vet ju alla vad han kommer att ta vägen. Men resten?

Astana hade ju det "lilla äcklet" i laget och det går ju rykten att hans Comeback (han var inte borta länge =( ) är enbart ett sätt för att laget skall få behålla sina UCI poäng och genom detta så kvalificerar sig laget att behålla sin pro-tour licens.  Vad tror ni om detta?

Team Saxo-Bank rullar på, man måste ju ge Riis cred för att han år efter år lyckas behålla eller få nya huvudsponsorer, nu börjar visst åkare komma tillbaka, men om det innebär att "stjärnorna" även kliver tillbaka är väl skrivit i just detsamma. Kroon är den första som kliver tillbaka efter en sejour på två år hos Team BMC.

Vad mer? Jo, Team Sky börjar ju leverera ordentligt nu, även om Wiggins verkar ha en svart ängel på sin axel som verkar ha bestämt sig för att när det väl gäller så skall något ske. De har haft en j-kla otur de två första åren av existensen. Men jag håller ändå tummarna för detta lag. Men om det stämmer att Cav kommer att köra för dem nästa år, så kan man ju börja fundera om Wiggins kommer att få samma utrymme. Detta gäller ju även Lövkvist, kommer de satsa allt på Cav eller Wiggins, eller kommer Froome få större utrymme, han har ju verkligen börjat blomma ut. Han var ju uktig redan i TEam Barloworld, men nu verkar det som han fått full utdelning av sitt slit.

Ha ni andra funderingar, tips eller stalltips så kommentera gärna.

Ha en bra dag,
Fritz

Ps Namninsamlingen går framåt, 879 underskrifter än så länge, har du inte skrivit på så gör det nu på följande adress: http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=5885 Till er som gjort det: Tack! Ds.

1 kommentar:

Gunnar Töjren sa...

var är min blogg då? ;.))

http://gtojan.blogspot.com
eller www.gunnar.in

/MVH Gunnar Töjren