fredag 25 november 2011

Nu lite annorlunda om resor

Ja ni har ju under en tid fått se lite recensioner från personer som är ut i världen (Europa) och cyklar. Men jag tänkte också att det vore kul och få lite presentationer från företag som anordnar några av dessa resor, för ut blir JoFresport, måste ju faktiskt be om ursäkt då jag helt glömt bort vem "Jo" är i namnet... men jag har för mig att det är Johan eller var det Jonas? (Korrekt namn är Joakim Berggren) "Fre" är i alla fall Fredrik Eriksson, rätt så känd för de flesta cyklister runt om landet... han har ju en rätt så gedigen meritlista: Proffs, SM-Guld, Förbundskapten (MTB) etc etc.

Nu har jag bara fått svar av två olika researrangörer, dock hoppas jag att ett par till svarar, speciellt då flera av de som jag recenserat har använt sig av dessa arrangörer (ck.se + cykeltours)-
Men så här beskriver Fredrik och Johan(?) sitt företag och sina resor

Företag: - JoFre Sport
Webadress: http://www.jofresport.se/
Främsta resmål? - Benicassim i Spanien

Varför valde ni just detta resamål? - Det är en hotellkedja som valt att satsa på en träningsanläggning just där med allt vad det innebär i form av t.ex. gym, tvättmöjligheter för cykel/kläder, cykelförvaring, spa för oss cyklister. Sen skadar det ju inte att cykelvägarna i området är bland de bästa i världen med allt från pannkaksplatt till höga berg :-)

Vilken målgrupp har ni (Motionärer, elitcyklister etc)? - Hittills har vi främst siktat in oss på den växande skaran elitmotionärer, t.ex. alla de som kör i Vätternrundans SUB9-grupper, men inför 2012 kommer vi ha läger med lite andra inriktningar.Pris för t.ex. en vecka:Vi har allt från enskilda hotellnätter där den resande sköter allt övrigt på egen hand till kompletta resor där i princip allt ingår (t.ex. flyg, cykelfrakt/cykelhyra, transfer, boende med helpension och dricka till maten, ledare på cykel och i bil, sportdryck på passen samt kringaktiviteter som föreläsningar eller sittställningsjusteringar).

Vad får man i detta pris? - Se ovan

Har ni olika fartgrupper? - Vi har hittills försökt ha så pass homogena grupper att den mesta träningen kunnat genomföras gemensamt, men har förstås delat upp i fartgrupper när det behövts. Till 2012 kommer vi ha ett par läger med olika fartgrupper uttalat i förväg.

Har varje grupp egen ledare? - Återigen beror det på resans typ

Hur länge har ni arrangerat resor? - Sedan 2010

Hur ser ni på framtiden? -

Kommer ni lägga till fler resor/mål ? - I dagsläget finns inga planer på att bredda verksamheten utomlands till någon annan plats. Vi kommer dock att börja med lägerverksamhet i Sverige under 2012.

Är det något övrigt ni skulle vilja tillägga? - Cykling i alla dess former är förbannat roligt :-)

Det var riktigt skoj att få dessa svar av JoFre Sport, och jag vet då två av mina klubbkompisar var på en resa arrangerad av JoFre Sport i våras att de var mer än nöjda med resan, de fick slita blod då det var många starka cyklister i gruppen, och som JoFre beskriver så har de satsat mycket på "Elitmotionärer" vilket innebar många hårda pass, men en suverän start av säsong 2011.

Då en annan inte faller under facket "Elitmotionär" så skulle väl jag endast efterlysa ett "läger" för oss "wannabees", lite kostupplägg, träningsupplägg varvat med halvhårda pass udner en vecka, tror att rätt så många skulle vara intresserade av ett sådant upplägg, detta då vi är ett gäng som gärna skulle vilja cykla fortare, längre och hårdare, men antingen inte har disciplinen alternativt kunskapen hur man skall ta sig dit. Men detta är bara ett tips.

För övriga cykelresenärer som är ute efter en upplevelse utan egentliga mål med träning, utom ja feel good känslan så finns det ett uppsjö av arrangörer, men jag tror JoFre Sport är lite av "one of a kind" med sina riktade resor.

Hoppas ni uppskattade detta, det kommer mera recensioner från cyklister och som det är nu från en till arrangör.

Tills dess, ha det så bra!

Hälsningar,
Fritz

3 kommentarer:

Joel Håland sa...

Namnet du söker är Joakim Berggren.

Kan tillägga att området och boendet är riktigt bra! Toppklassiga vägar och härlig terräng, vädret är det mest stablila jag varit med om, 9 dagar klockrent solsken när jag var där som en av testpiloterna.

För framtida resenärer, fråga efter en runda med "Farmor på höga berget", ni kommer inte bli missnöjda! ;)

Cykelbloggar sa...

Tack Joel, jag var in och kollade lite på deras hemsida och noterade namnet... Skall redigera texten omedelbart =)

Mvh
Fritz

Roby sa...

Har åkte med Jofre 3ggr ocg kan precis som Joel säger intyga att allt är verkligen toppklass. De gör resorna helt unika "custom" så du kan få precis det du vill ha! Boka nu ;-)