fredag 2 december 2011

Vilken möjlighet!


Då jag vet att många åker till varmare trakter i början på året fram till en april maj ungefär, varför inte då utnyttja en grym möjlighet åka åka ner till Italien för att träna tillsammans med ett träningscenter som normalt är belägna i Rom, men mellan den 26 och den 29 januari håller ett träningsläger i Massa Marittima (Toscana). Lägret är inriktat mot LVG, MTB och triatleter.

De som håller i lägret är Coach Team Assistant som består av fyra tränare: Fabrizio Tacchino, Mattia Michelusi, Diego Bragato och Marco Compri (Utbildning i Sports Science and Technical Trainers with extensive experience). De har ett antal atleter knutna till sig som de reglebundet tränaroch följer under året. För mig som är ett stort fan av Team Androni Giocattoli är de väl kända, men för er som inte känner till Androni t.ex. så ingår där åkare som José Rujano (Totalt 7:a på årets Giro d´Italia) José Serpa, Emanuele Sella (Vinnare av Coppi Bartali), Yonathan Monsalve (tot.vinnare av Tour De Langkawi) Angel Vicioso (vinnare av etapp 9 i året Giro d´Italia) m.fl.
Andra atleter/lag som är knutna till dem är: Team Podenzano (U23 lag), Team Vecchia Fontana (kvinnligt juniorlag) andra som kan nämnas är: Marco Pinotti som under årets Giro skadades och sin rehabilitering inför världsmästerskapen anvädne sig av Coach Team Assistant. Riktigt imponerande tycker jag i alla fall.

Vad kommer lägret att innehålla? Ja det kommer ju självklart handla om cykel, schemat ser ut på följande sätt:

26/01/2012: "Tatti" 's tour 80km
27/01/2012: "Castiglione della Pescaia" ' s tour 100km
28/01/2012: "Sassetta" ' s tour 130km
29/01/2012: "Lago dell'Accesa" ' tour 50km

Nu kanske en som är van att åka på "platten" inte tycker distanserna är så märkvärdigt, men då jag vet att i Italien snackar vi inte mycket om att "köra på platten", dessa km innebär nog ett stort antal höjdmeter också. På kvällarna kommer det att hållas lite sammankomster runt träning, kost och annat som rör cyklister.

Team Androni Giocattoli tog för andra året i rad hem titeln : Campione d´Italia med hjälp av Coach Team Assistant

Vad ingår i priset och vad kostar det? Dessa fyra dagar och tre hotellnätter kostar, för mig konstigt nog bara 285 euro (i dagens vxl.kurs innebär det 2566:-) sedan tillkommer ju självkalrt resan också, men då jag kollade i förra vecka så kan man ta sig till Rom för en 900-1000:- ToR i januari. Var kommer man att bo? Kolla in följande länk: www.massavecchia.it

Men jag kan ju inte Italienska?? Lugn! Det börjar en nybörjarkurs i Italienska på Dalarnas Högskola, skriv in dig där och få hem böckerna sedan är det bara att börja plugga - HÅRT! :-D Nej då inga problem alla i Coach Team Assistant behärskar engelska så det kommer inte att bli några problem.

För mer information om Coach Team Assistant besök gärna deras blogg (som även har funnits med här på Cykelbloggar en tid) på adressen: http://www.coachreality.blogspot.com/ Där finns det mycket som de har sysslat med och ett stort antal bilder. De är riktigt trevliga killar och jag hoppar nog på resan och startar säsong 2012 ordentligt, med minst sagt en rivstart i Italien.

Vilka hänger med??

Hälsningar
Fritz

Inga kommentarer: