fredag 9 december 2011

Mer info om resor

Hej på er!

Med tanke å hur vädret ser ut för de flesta i Svedala så kan det ju vara trevligt att få liva upp sig med att läsa om en resa som gick till det varma Italien. Den här gången är det en klubbkompis som beskriver sina upplevelser.

Namm: Silva
Kön: Tjej
Ålder: I mina bästa år
Klubb: AC Tierp
Vart åkte du? I år blev det Italien för hela slanten, men har även varit i Spanien och på Mallorca och cyklat tidigare.
Varför valde du just det resmålet? För att vi har så himla roligt! för att det är en utmaning. I år blev det över 12000 hm och drygt 70 mil i ett fantastiskt landskap.

Var du med om något speciellt roligt/tråkigt på resan: Det här året hade vi kanonväder varje dag, fick äran att cykla hela vägen upp till Stellvio. Blev en del tid till vila vid polen som uppskattades mycket. Det tråkiga var väl att min stora kombatant, Robert, cyklade ifrån mej rätt rejält i själva tävlingsmomentet.

Skulle du välja det igen? Absolut! Vi är en del "återfallsförbrytare" som Göran Sporre säger, som återkommer år efter år och vi har väldigt roligt tillsammans, trots att det skiljer en hel del på cykelkapaciteten mellan oss

Vilken vara arrangör? Cykeltours

Var du nöjd med arrangemanget? 100% nöjd, är det något Italienarna kan så är det att arrangera cykellopp. Giro Dello dolomiti är ett etapplopp på sex dagar där varje dag innehåller ett backtempo som är själva tävlingsmomentet. Vi äter ibland lunch ute i det gröna där arrangören bjuder på flera olika alternativ att välja bland. Att få sitta och äta i detta fantastiska landskap är makalöst! Att vi för tredje året i rad tvålade dit tyskarna och vann en lagtävling där vi får med oss en parmesanost på ca 40 kilo som delas upp så alla får en bit var är bonus, kul och väldigt inspirerande.

Finns det något du skulle vilja ändra på? Det skulle väl vara något åt den egna cykelkapaciteten då...

Priset för resan, exklusive fickpengar? 11 000:- och då ingår startavgiften till loppet.

Vad är nästa resmål (cykelresa)? Det blir Italien med cykeltours först toppat med Mallorca med ck.se och subXX gänget. Som grädde på moset blir det Giro Dello Dolomiti för femte gången.

Är det något annat du skulle vilja tillägga angående resan? Att cykla i Dolomiterna är en upplevelse, vi blir alltid ett gäng som håller ihop och håller koll på varandra och hjälps åt. När sen backen kommer så pinnar vissa vidare på i högre tempo, medan andra är nöjda över att klara backen och ha en del fotografier att visa upp efteråt :D

Stort tack Silva för detta, jag vet att många är sugna på att köra just Giro Dello Dolomiti, är nog en grym upplevelse.

Hälsningar
Fritz

Inga kommentarer: