torsdag 12 januari 2012

Ang bilister och cyklister (igen)

Ser ju på några bloggar att debatten om cyklister vs bilister åter blossat upp. Trist trist... läste efter artikeln om Öijer på Dalarnas Tidning alla kommentarer och man blir ju lite mörkrädd.

För en tid sedan satt jag och "lajjade" i paint,  bara för att illustrera något som jag själv upplevt. För att förtydliga det lite att kommer man upp efter en traktor som rullar runt 30-35km/h så muttrar man lite irriterat, men kommer man upp en klunga med cyklister eller en eller två - tre cyklister då agerar ett gäng bilförare som att himlen ramlar ner alternativt armageddon är här.

Håller ni med?

Hälsningar,
Fritz

2 kommentarer:

Unknown sa...

Kunder inte illustrerat det bättre!
Fantastiskt fenomen det där. Kan det vara den Svenska avundsjukan som gör dem extra förbannade. Bara för de inte orkar cykla men egentligen vill?

patrick johansson sa...

Fem myror är fler än 4 elefanter.

Jo faktiskt, jag tror att 10 cyklister i två led om 5 orsakar mer irritation. Det uppleves som att dom försöker ta över vägbanan och är hänsynslösa. Trots att klungan ligger så tätt att dom inte tar upp mer plats än en traktor + släp.

Jag tycker man ska använda cykelbana där sådan finns men det är självklart så att man inte tränar landsvägscykling mitt i stan där sådana banor infinner sig. Man är på landsväg där alla har rätt att trafikera väg.

Efter ha läst kommentarerna på DT så tror jag dock att problemet är mindre än vad första anblicken ger intrycket av. Många av kommentarerna liknar varandra väldigt mycket i skrivsätt och uttryckssätt. Det kan vara så att en person kommenterar under flera namn.

Värre tycker jag det är när DN eller SVD trycker upp halvsanningar i samarbete med försäkringsbolaget (för bilar) IF. Där kan det bli 300 kommentarer med hat och hot. Det tillåts inte om svaga grupper som Romer i sverige men är helt ok om cyklister.

Jag brukar roa mig med att byta ut ord som "cyklist" med "Jude" eller "Muslim". Då blir plötsligt kommentarerna hat-propaganda. :)