onsdag 29 februari 2012

UCI och Team Saxo Bank

Som ett litet avslut på Contadoraffären (vad håller ni på med UCI och Wada?) så sitter ju Saxo Bank i en liten prekär situation. Det har väl inte undgått någon att de eventuellt kan bli av med alla sina UCI poång, då Contador hade 68% av alla poäng som stallet intjänat. Eller nä fel av mig, poängen har de redan blivit av med, nu är det ju Pro-Tourlicensen vi talar om.

UCI verkar inte riktigt veta hur de skall agera, har de någonsin hört talas om att "inför lagen är alla lika" och har de "dömt" (beslutat) i ett liknande fall så kan de ju inte bara för att det är ett specifikt lag besluta om ett annat utslag. Vad svammlar man om nu tänker ni? Ja med minnet i behåll så var det nästan en liknande situation förra året med Team Vacansoleil och Riccardo Riccó, när han gjorde sin berömda egentransfusion av blod/järn/what ever.. så sparkade laget Riccó, och genom detta blev de av med hans poäng, blev de av med sin Pro-Tour licens, Nope! Så där tycker jag nog att UCI måste se över sitt regelverk, SCF skulle kunna vara banbrytande och föreslå en sådan ändring.

Alla vet, (eller visste ni inte det?) att cykel är en lagsport med "kaptener" i laget (den som tillåts få den bästa placeringen, alt vinna) genom detta så medverkar HELA laget i att en specifik åkare "sskramlar" ihop lite poäng, till laget men främst till sig själv. Då borde ju det helt rimligtvis vara så att det är LAGET i sig som får poängen och dessa som räknas när UCI skall besluta om vilka lag som skall få statusen "Pro-Tourlag", som jämförelse, ta hockey, det är bara vissa spelare som får målen, och byter de lag så tar de med sig målen till nästa lag... ehh! När UCI waki waki... det är 2000 talet nu, ni måste börja fatta det och agera efter det. SAMT VARA KONSEKVENTA! Behandlingen av Contador är en skamfläck i UCI:s historia enligt mig, och jag är inget jättefan av "El Pistalero", men det skall vara rättvist!

Bara en fundering så här på en solig fm och en Fritz som mer än gärna skulle ge sig ut och testa sin nya cykel bara Italienarna kunde få tummarna ur... och skicka en sadelklämma!

Hälsningar
Fritz

Inga kommentarer: