måndag 11 juni 2012

Hur kommer det sig?

En reflektion jag gjorde under söndagen när jag körde Halvvättern, var vissa cyklisters klädsel.
Detta då vädret de sista 20-25km (vet inte exakt) var extremt dåligt, hagel så att vägbanan var vit av hagel + att det bildades drivor med hagel i väggrenen, efter det hällande regn i blixtarnas ljus och åskans dån.

Det jag tänker närmast på är deras vind/regnjackor, nu körde de flesta med dem redan från start och då jag själv inte har något liknande var jag förbluffad över deras "styrka" att hojja med dylikt. När man kom ikapp dem så stod jackorna ut på ryggen som stora segel alternativt fallskärmar, i min värld måste detta vara enormt fartsänkande att ha något sådant på sig. Visst att köra med vindväst, vilekt är slimmat och skyddar bål från lite kyla etc ... men att frivilligt sätta på sig en "fallskärm" vette tusan!

Kan det vara så att tillverkarna inte har hängt med i utvecklingen av mera lämpade regnjackor för cyklister? Eller är det så att grossisterna inte tar hem dem, då vi svenskar ändå köper "fallskärmarna"?


Sedan en annan  sak när vi ändå håller på med kläder, varför envisas de svenska grossisterna med att endast ta hem svarta ben och armvärmare?? Hade ju glömt dem hemma, och tänkte att - nä det är lugnt jag kan nog köpa nya armvärmare i Motala (knävärmarna var med). Jodå det fanns, blev ett par av märket newline (i brist på att Santini inte var där, vad jag såg) .. Men på frågan om det fanns annat än svart, så var ju svaret självklart - Nej!

Det tycker  jag är lite konstigt, då de flesta av oss (många) vill se relativt bra ut på cykeln och oftast så färgmatchar vi våra kläder med hjälm etc. Men när det kommer till ben och armvärmare, så är de obönhörligen svarta! Visst att det finns alternativ att köpa utomlands och via nätet, men det bör ju grossisterna tänka på, då de i samma andemening - dömer oss cyklister att döda cykelbutikerna så måste de väl ändå kunna ta hem lite alternativ, eller?
Visst att de inte kan ta hem varje kulör, men kanske röda, vita, blå och svarta (vanliga cykelfärger)

Jag har ju varit ute efter ett par armvärmare i vitt eller blått, men men... blir att "knalla" in på prendas cycle alterntivt Ebay och köpa dem. Fast det hade ju varit skoj att få tag på ett par i butik för "kläm och känn" innan man handlar.

Ha en fortsatt bra dag,

Hälsningar,
Fritz

1 kommentar:

Helena sa...

JA varför finns det bara svart, du är inte ensam om att fundera på det. Jag vill också ha lite roliga färger och lite fler alternativ! Och som du skriver är det ju roligt att få känna lite på de innan köp, framförallt prova!