söndag 17 juni 2012

Noterat om Vätternrundan

Ja årets Vätternrunda som avslutades igår var en blöt och kall tillställning, rekordmånga bröt loppet strax över 1700 åkare valde att ta hjälp av följebilarna som plockade upp frysande cyklister eller andra som bröt av andra orsaker. Av 23000 åkare var det endast 16805 som startade ... Kan det varit vädret som avgjorde? Den sista som gick i mål gjorde det 23:10 på lördag kväll. Strongt!

Positiva saker med VR: Ja en av mina idoler - Magnus Bäckstedt - slog rekord (i "modern" tid) runt sjön 6:37tim detta efter att ha "rafsat" ihop en grupp och bestämt sig att köra och försöka slå rekordet. 6 stycken var det i hans grupp som höll ihop, resten föll av under resans gång. Noterat att Jonas Alhstrand (cykelcity) gjorde också en bra insats han kom in 4 minuter senare på 6:41 tim.

SubXX hade det tufft, jag följde grupp 363 rätt så länge, tyvärr verkade chippen starttiden etc strula för dem. det kom olika bud hela tiden vad som hände. De skulle starta 10:22 enligt hemsidan, men sedan när man kollade induviduellt på åkarna så stod det 10:24 , Går rykten om att de hade en klungvurpa runt Jönköping och att de där splittrades upp i 2-3 mindre klungor. Noterade också att en 7-10 stycken inte kom till start. Den första av dem bröt efter 2 timmar. De sista av dem dem gick i mål strax efter 20:00 .. dock så var det ett gäng som klarade av att "bomba" in på 8:40 Kul!

Masgruppen får komma igen till nästa år då de nu står som "näst snabbaste grupp"...

Tråkiga saker: ingen har väl missat att en avled under loppet, deta var en 73 årig man från Finland som runt Jönköping fick hjärtstillestånd och hans liv gick tyvärr inte att rädda.
Har inte hört så mycket om andra incidenter, utöver SubXX vurpa. Men det kommer väl snart ut på nätet snacket om vurpor etc.

Vädret! Ja det verkar vara varannat år för VR, sol eller regn, kanske de skulle senarelägga loppet så chanserna till att få en trevlig tur skulle öka? Tycker att det är extremt tråkigt och se att "endast" 16805 av 23000 anmälda kommer till start. Fast VR får ju sina pengar ändå så... de som kanske överväger att ändra sin försäkring är väl Folksam som säkert blir överhopad med försäkringsärenden genom sin "start klar". Pratade med en kompis som efter nästan 3 timmar valde att kliva av, startade 4:20 och hoppade av runt 07:00 hans ord - Har aldrig fryst så mycket! Jag skakade i hela kroppen,
Har andra några upplevelser de vill dela? Kommentera och länka till inlägg i kommentatorsfältet.

De som fullföljde eller gjorde ett försök: Strongt!

Hälsningar,
Fritz

2 kommentarer:

LiveStrong sa...

Visst frös jag som en hund, men det var till slut av säkerhetsskäl som jag bröt.

När man av kylan och regnet har så bortdomnade händer att man knappt kan bromsa eller växla är det lika bra att vika ner.

Snabbare, starkare, snyggare sa...

Jag hörde tyvärr till dem som såg en del tråkiga olyckor :( Det har gjort att jag, efter denna tredje runda, på allvar överväger om det är värt att köra nästa år. Länk till mitt inlägg:
http://www.snabbarestarkaresnyggare.com/2012/06/vr2.html