lördag 8 september 2012

Min kärlek till cykel

Jag vet inte hur många gånger jag får förklara mitt cykelintresse för olika människor. Det kan vara på fester, på jobbet eller på gymmet. Och när jag försöker förklara så skakar många bara på huvudet och mer eller mindre idiot förklarar mig. Och jag har tänkt mycket på varför min kärlek till cyklingen inte försvinner utan bara blir större och större. Så i detta inlägg ska jag försöka mig på att förklara "Min kärlek till cykel". Fast jag vill bara säga innan att alla eventuella likheter med nu levande personer är helt beroende på slumpen.
 
I mina ögon finns det inte någon annan sport som kan mäta sig med just cykling. På cykeln får man upplevelser som man inte får någon annanstans som tex. kramp, domnade fingrar och sittsår. Vi ska inte ens nämna dom där branta backarna där den smärtan i benen och lungorna kommer krypande och man tror-jag dör!!! Och på tal om död, dom här nära-döden-upplevelserna då, när någon trevlig bilist ska visa att här ska du inte cykla och drar förbi väldigt, väldigt nära i hög fart.Efter en lång dag på sadeln så har vi dom här avdomningarna i de nedre regionerna med allt vad det kan innebära. Man får en solbränna som inte går av för hackor, för den måste vara eftertraktad, för så som folk tittar, eller ja snarare stirrar när man är på stranden iförd badkläder.
 
Sedan är det här med kamratskap för den är verkligen stor inom cyklingen. Jag menar i vilken annan sport får man råd av en annan man hur man bäst rakar benen! Samme man kommenterar oxå gärna hur snyyyyygga dina nya cykelkläder är och hur bra dom passar med din cykel. Allt detta utan att vara sarkastik eller bli kallad diverse öknamn. Man vill ju oxå visa hur mycket man uppskattar sin cykelkompis och kryper upp bakom hans bakhjul och med det tyst säger- Jag finns här bakom för dig som stöd, kompis. När vi nu är inne på att ligga på rulle så ligger man bakom kompisen i ett skönt ljummet sommarregn, då råkar man öppna munnen utan att tänka sig för och vips har man fått "törsten" släckt för den närmaste 14 dagars perioden.
 
Inte heller är vi särskilt noga med vårt material, allt som rullar duger, dvs en cykel av vilken modell som helst går bra så länge den är i funktion. Glöm specialpedaler och växlar mm.
Aerodynamik är sekundärt. Skulle aldrig falla oss in att lägga ut summor i storlek med ett litet Afrikanskt lands BNP på vår sport, verkligen inte! Och absolut inte hänga vid telefonen en hel dag(på arbetstid) för att boka oss till en skön liten cykelrunda på 30 mil, nä nä.
 
Så jag förstår inte hur folk kan idiot förklara mig som har min kärlek hos cyklingen, jag gör inte det!
 
Vi ses på cyklarna
 
Claes

2 kommentarer:

Hasse sa...

Nä. Hur tänker folk? Jag förstår inte heller.

Mazze sa...

Kan bara hålla med!!! Till hundraåttio procent :-)