lördag 1 september 2012

Pimp my Ride

Efter mitt förra inlägg här kankse en och annan tänker - Är den där Claes lika fåfångd som han verkar? Hmm har ju alltid fått höra att det är fult att ljuga, så JA DET ÄR JAG. Ta bara som exempel när jag skulle göra ett enkelt däck byte på cykeln.
När jag hade lite cykelvård så upptäckte jag att det var dax för nya däck och fick ett infall- Klart det ska vara röda däck denna gången. Sagt och gjort, samtal till Sportson på morgon- Har ni röda däck? och visste hade dom det, Bra lägg undan 2 till mig. Så på väg hem från jobbet stannade jag till på Sportson för att hämta mina däck. Fast när killen jag pratat med på telefon innan skulle ta fram däcken kunde han inte hitta dom, det visade sig att hans kollega sålt dom till en annan kund som oxå lagt undan röda däck. PANIK, jag ville ju ha mina röda däck! Då kom Berner som en räddande ängel- jag har 2 till på lagret, Puh! kände mig såååå lättad. Det hela slutade med att vi skrattade åt det hela för Berner sa att han knappt säljer inte så många röda däck på hela säsongen som han sålde idag.
Hmmm röda däck, visst skulle det vara läckert med röd styrlinda till! -Du, jag skulle behöva ny styrlinda oxå, röd såklart. Inga problem, det fanns riktigt illröd sådan (dö läcker) och givetvis röda bar ends till det. Är du nöjd ? Lite tvekan innan svaret kom från mig- Nja, har du röda flaskhållare? Där gick han dock bet, det fanns inte åtminstone inte i den prisklassen jag tycker är rimligt för flaskhållare. Ja då är det bra, kände mig riktigt nöjd när jag lämnade Sportson med min kasse.
När jag satte mig i bilen för att köra hem och påbörja "pimpningen" så körde jag ju förbi Biltema. Vänta lite, visst säljer dom sprayfärg där. Så klart dom gör och inte vilken spray färg som helst, utan illröd! Klart mina svarta flaskhållare skulle bli röda, inga problem. Nu blev jag om möjligt ännu mer nöjd.
Väl hemma, fram med cykeln. Började med att tvätta den sedan däck byte. Efter det var turen kommen till styrlindan, hmmm hur gör man detta bäst då? Internet har ju svaret på det mesta och självklart på hur man bäst lindar ett styre. Det fanns t.o.m en filmsekvens om hur man gör det proffsigt utan att hålla på att klippa och klistra. Den styrlindan jag köpte var sådan utan klister på baksidan, det var en gummiremsa istället. Det kan jag rekommendera dig som aldrig lindat ett styre innan, för är du inte nöjd med din lindning kan du bara linda av den igen och börja om,hur många gånger som helst tills du blir nöjd. Nu är det ingen direkt raketvetenskap att linda ett styre, det svåraste är att få det exakt lika på båda sidorna. När lindan var på plats så skulle ni sett leendet jag hade, om inte öronen hindrat så hade leendet gått runt hela huvudet, men var det snyggt? Nej....det var SKITSNYGGT.
Av med flaskhållarna, fram med sprayfärgen. Ett par ordentliga lager färg senare så var dom illröda. Hur lång tid tar det för färg att torka egentligen? ja om du frågar mig så är svaret- en evighet! Nej det här håller inte, fram med dotterns hårtork. Jo då det funkar, några minuter senare var dom oxå monterade.
Där stod den, nytvättad och nypimpad i rött och svart. Jämte den stod det en mycket, mycket nöjd och så stolt cykelägare. Kalla mig fåfängd, löjlig eller vad du vill men du kan inte säga annat än att jag har en "SKITSNYGG" cykel
Nu kanske du tänker- Vad i h... är illröd för färg? Ja jag vet inte men den passar så bra på min cykel i alla fall !!!!!!!!
Vi ses på cyklarna (ny pimpade)
Claes
Snyggt så det förslår!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Det där var faktiskt snyggt! Du kan få fixa min cykel också! :-P

Unknown sa...

Tack så mycket. Det är kul när resultatet blir som man tänkt
// Claes

Sofi sa...

Och vilka cykelkläder använder man till en sån hoj?

Unknown sa...

Enkelt Sofi..Dom här byxorna med tillhörande tröjahttp://www.wiggle.co.uk/gore-bike-wear-contest-se-bib-shorts-2012/
//Claes

Crille68 sa...

Jag har liknande färger på min cykel och nya däck i klädkammaren (!) som väntar på att bli monterade. Köptes för någon vecka sedan på nätet då den lokala handlaren nästan bara har standard Continental... Har svart styrlinda och så får det nog bli men hoppas mkt på däcken. De är också röda och svarta men inte samma sort som dina. Kul att det finns fler fåfänga cyklister! :)

Unknown sa...

Ja Crille,,fåfängd är nog mitt mellannamn,,Hoppas din hoj blir göösnygg
//Claes