tisdag 4 september 2012

Svårt, förvirrat eller tvärenkelt?

 
Lyssnade lite på Robertos resonemang igår under etappen av Vueltan när det diskuterades doping, det rasade ju in SMS till honom angående jutt detta, är ju lite i ropet igen efter Armstrongaffären.

Tester
Men det jag reagerade lite på var när någon frågade om "vilka stora åkare från förr var rena" samt "hur det kom sig att det då inte var lika många som blev fällda". Enligt mig så är det så här, "förr" dopade sig åkare lika mycket som de gjorde i slutet på 90-talet. + att idag är ju testerna mycket mer förfinade än vad de var då. En av huvudpersonerna är ju ett bevis på detta, och vilket den gode Roberto borde ha kommit ihåg, men iofs man kan inte komma ihåg allt. D.v.s. Alberto Contador blev ju fälld först efter att testet skickats till ett speciallabb någonstans i Tyskland, de vanliga dopinglabben kunde inte hitta något, men uppenbart hade någon bestämt sig för att Alberto skall åka dit *punkt*

Försvaret
Armstrongs och hans försvar med att han är den mest testade atleten är ett lite billigt försvar, hans mantra är ju "500 gånger" när det har visat sig att det rör sig om kanske hälften, och ryktet säger ju at några gånger har ju det hittats "medel" men på något sätt, och med "någons" (Läs UCI) hjälp har ju han lyckats slinka ur nätet.

Vittne
Spännande att läsa den senaste utvecklingen, 10 åkare skall enligt bevisen ha vittnat för att LA dopade sig, alltså inte bara Landis och Hamilton, nu skall visst även LA:s förra fästmö Sheryl Crow också vittna i rättegången mot LA:s teamchef - Bruyneel. Nu är ju inte hon kallad av försvaret utan USADA, så uppenbart har hon berättat något för dem som styrker deras anklagelser.

Vad händer med Team Radioschack-Nissan om han fälls?
Det undrar jag också? Kommer Bruyneel finnas kvar i kulisserna som en grå eminems eller finns det någon som är redo att ta över efter honom redan? Oavsett spännande är det och sista ordet är inte sagt.

Ha en fortsatt bra dag,

Hälsningar,
Fritz

Inga kommentarer: