onsdag 31 oktober 2012

Jaha

Försöker få tillbaka en uns av motivation för att skriva om cykel igen, det är svårt när allt på nyhetssidorna bara handlar om den där J-A fuskaren LA. Hans agerande skördar ju offer på offer. Två till har ju lämnat Team Sky p.g.a. detta, Team Sky börjar ju likna den där gamla berättelsen "Tio små ne....." eller som Pro Cycling skrev på Fejjan angående att Dowsett lämnar Sky för Team Moviestar "Siste man släcker ljuset".
Nu tror jag inte att det blir så för Team Sky, men visst funderar man och hur många engelsmän är det kvar i laget nu? Utan att kolla kommer jag på en 4-5 stycken. Vi svenskar kommer ju att tappa lite av intresset för det laget nu sedan Lövkvist försvann, det skall väl vara att Marcus Ljungqvist är kvar som gör att ett visst intresse kommer att bibehållas.
Tommy Prim
Tommy Prim
Ja ingen har väl undgått storyn som en norrman släppte, det att han skulle ha fått ett preparat typ amefetamin av Prim under Postgirot 1984, nu tror jag inte att det är sant, även om det visst fanns doping på den tiden också, det skall inte glömmas, men de flesta som dopar sig eller uppvisar ett sätt som gör att man blir misstänksam, så har ju jag aldrig hört ett rykte angående Prim, inte som aktiv på 80-talet när Prim var den stora stjärnan för oss (då) unga cyklister eller efter det heller. Nä jag tror att det där var ett försök från norrbaggen att skifta fokuset från hans doping till att skylla på en annan.

Skall man ifrågasätta någons svensks förflutna?
Ja efter att han läst Niklas Instedts artikel i SvD där han intervjuat Glenn Magnusson, förbundskaptenen för killarnas landslag, så skall man väl absolut börja fundera, det som var riktigt intressant var där Glenn tävlade för US Postal Service team och det var speciellt två tävlingar som var upptakten inför TdF och där flera vittnat om hur de mellan rummen i princip med öppna dörrar blev fyllda med blod som var preparerat, men Glenn såg ingenting. det kan jag som amatör tycka verka är lite konstigt. För skall man förstå vittnesmålen och Hamiltons bok så skedde det i princip helt öppet, Ok de sa ju inte doping rakt ut, utan de hade ju visst kodnamn för olika droger + tillvägagångssätt.
Men! Visst förstår man Glenn, precis som jag hade en viss förståelse för Nicklas Axelsson när han torskade 2:a gången. Om nu, rena spekulationer, Glenn skulle erkänna så har han ju målat in sig i ett hörn, han kan ju omöjligen sitta kvar som förbundskapten + att hela cykelsverige + några till skulle spotta och fräsa även om det visade sig att han inte dopat sig, men bara att han skulle ha haft vetskapen om det hela skulle innebära att han skulle få springa gatlopp i media, speciellt då han tidigare uttalade sitt 100% stöd för LA. Är det värt det? Skulle inte tro det, han kommer nog göra en LA och förneka allt oavsett vad som kommer fram och han tar det med sig i graven.. Det är vad jag tror.

Finns det någon glädje med cykel just nu?Svårt att hitta faktiskt, även om jag alltid trott att LA dopat sig + att jag inte har gillat killen vidare mycket, det har jag skrivit förr, även innan FDA + USADA började sina utredningar. Speciellt att han "sparkade" på en kille som var död i sin bok gjorde att jag tappade all respekt för den där mannen. OK att den han sparkade på till 99,9% säkerhet var dopad också är ju ingen tröst utan är sättet han gör det på. I en bok där killen inte kan försvara sig, och LA försöker frånta killens vinst ungefär som att "jag lät honom vinna" .. bah! den jag pratar om är ju självfallet Marco Pantani.
Det som dock förvånade mig nu när LA och USPS-Team har visat sig var ett fuskande lag typ Festina, är digniteten straff, mediabevakning etc. för saker som hände för mer än 7 år sedan. Ok att jag skulle ha förstått alla rubriker och skriverier om det typ hade handlat om årets TdF vinnare och hans lag, men nu snackar vi om en tidsperiod 1999-2005. Då vet ju de flesta att det var en skitig sport, men jag tror inte att den är så eländig idag. Det är vad jag tror, jag kan ha fel, men det tror jag inte.

Nä nu skall jag dricka 2:a koppen kaffe för idag, ni andra får ha en så bra dag som möjligt.

Hälsningar,
Fritz

4 kommentarer:

Anonym sa...

man kan fortfarande cykla själv och finna glädjen i det:)

Catarina sa...

Det är fortfarande en otrolig glädje att få dela cykelgememskap med barn och ungdomar och att cykla själv:)Det kan ingen fuskare i världen ta ifrån oss

Anonym sa...

Varför denna fokus på Lance. Ok, han har troligtvis fuskat. Men så även 90% av resten. Zuelle, Museuw, Bäckstedt,..
Han var inte först, inte heller sist. Ok, han skall nog tappa resultaten, men i så fall skall det även gälla resten...
/M

Mikael sa...

Fuskare finns överallt, det är bara det att cykelsporten är under luppen just nu.
Dr Fuentes, mannen bakom Puerto skandalen sade för några år sedan att drygt 50 av hans ca: 200 klienter var cyklister, resten var aktiva i andra idrotter såsom fridrott, fotboll och tennis.