måndag 22 oktober 2012

Vad händer?

Ja lusten att skriva den sista veckan var inte så stark. Historien runt LA fortsätter och idag skall UCI ta sitt beslut om USADA:s livstidsdom skall stå sig. Tror inte UCI vågar överklaga deras beslut till CAS. Inte efter att Rabobank valt att sluta sponsra Team Rabobank (efter 2013) med hänvisning till just bristande förtroende för UCi:s hantering runt LA.

UCI och Armstrong
Ja Armstrong har haft det tufft, fast inte så tufft som han sa när han för första gången sedan avstängningen visade sig offentligt. Nu har ju dock de flesta företag som tidigare gått ut och gett honom sitt stöd dragit tillbaka detta. Nike, Trek, Sram etc. det enda som fortfarande på papperet ger hon sitt stöd är Oakley, fast de har sagt att de väntar på UCI:s beslut. Så med andra ord så lär även detta ta slut idag.

Livestrong, Armstrong, sponsorer
Mer angående Armstrong, blev ju kallad för en sak i kommentaren av en "Hans" då han tycker jag hånat Livestrong, hm nä så var det ju inte, det var ju mer riktat mot Nike, dock så tror jag inte det är så många som kommer fortsätta bära sina "livestrong" arband med glädje framöver. Skall man sedan tro allt som skrivits angående just Livestrong, så har de ju inte gjort mycket för cancerforskningen, utan mer Upplyst folk om cancer. Hm tror vi inte behöver veta så mycket om att cancer finns, bättre om pengarna gått till forskning istället för Amrstrong flygresor och hotell + arvode för att "upplysa" folk om cancer. Om man nu skall tro allt som skrivs om detta. Iofs så har visst Livestrongstiftelsen gjort en utbetalning till ett forskningscenter efter att denna kritik uppdagats. Mer om Livestrong: lance blev ju kickad från deras styrelse, eller var det som ordförande? Tror även, bara personligen, att de även kommer att byta namn på den stiftelsen inom kort, tror inget företag vill bli förknippade med Lance framöver.

Konstiga nyheter
SCF valde att ge alla åkare som körde Malmö Velo classic och uppgett sitt namn och klubb en "reprimand" då de bröt mot givna regler enligt SCF, lite skoj faktiskt, fast jag måste ju även säga att SCF har gjort rätt. De som har licens har gått med på regelverket som finns att läsa på nätet om man orkar leta upp dem. Där står de klart och tydligt att man får endast köra lopp som är sanktionerade av SCF, nu var ju inte Malmö Velo Classic sanktionerat och då blir det som det blir. Dock har jag get Malmö Velo Classic ett par tips och vi får se om det blir så nästa år. Då kan inte SCF göra ett dugg oavsett licens eller inte. Eller så gör man som jag kör motionslopp utan licens, då behöver man inte fundera på detta.

Mer om Malmö velo Classic....
De har ju två lopp till på hemmaplan där ner i Skåne, om man sedan deltar i alla dessa arrangemang så får man utmärkelsen "Malmö Klassiker", men se där .. nu blev inte Vätternrunda, Lidingöloppet, Vasaloppet, Vansbrosimning etc något glada, de har ju ett företag ihop som heter "En Svensk klassiker" och de har ju en tid försökt "trademarka ordet "klassiker" och stämt Malmö Klassiker till marknadsdomstolen för intrång på varumärket. De har även skickat in en stämning till Göteborgsklassikern, och tänker stämma varenda lopp arrangemang som använder ordet "klassiker" i namnet. GLöm för bövelen inte Svensk film också, för går man på bio kan man ju köpa en SF klassiker :-D . I alla fulla fall, där gör "En Svensk klassiker" sig en björntjänst. Rent ut sagt skitlöjligt det de håller på med. Nu tror jag inte det är några problem då PRV har gått ut och förklarat att man kan inte varumärkesskydda ett svenskt ord som just klassiker. Så i slutändan hoppas jag att Malmö Klassikern stämmer En Svensk klassiker tillbaka för deras kostnader för advokater etc fast jag har för mig att i samband med en sådan stämning och en part förlorar brukar de tilldömas att de skall stå för motpartens rättegångskostnader. Det kan bli lite kostsamt för "En svensk klassiker" det där.

Ha en bra dag,

Fritz

5 kommentarer:

Martin S. sa...

Hela Lance-historien är en sjuk härva, UCI är korrupt och mer därtill.

Läser just nu The Secret Race och det är precis som man misstänkte att det skulle ha varit.

Livestrong har sedan garanterat inte bara upplyst om cancern utan även samlat in pengar till förmån för forskning mm, det cirkulerar siffror på mellan 290 och 450 miljoner dollar, så det är en del. Jag är övertygad om att pengarna inte bara gått till att resa runt och hålla tal.

Lance blev av med styrelseordförandeposten i Livestrong, men är fortfarande med i styrelsen, vad jag förstår.

Detta är bara början på utredning av cykel under 90- och 2000-talet då det nu börjar figurera en del info om andra cyklister och kanske tas upp nya utredningar.

Martin S. sa...

Vill också tillägga att om The Secret Race och USADAs släppta "Reasoned Decision" är sanning så är detta verkligen en härva utan dess like.

Anonym sa...

Hej Fritz,

kul att du engagerar dig.

Lite klargörande dock.

1. Det är endast när licenserade cyklister deltar i "icke sanktionerade tävlingslopp" som de ska få straff.

2. Malmö Velo Clasic var ett motionslopp. Om du har cyklat t ex Eslöv Gran Fondo så märker du att dessa är ganska lika. Fast GF klassas som motionslopp. Konstigt.
ALLA, även licenserade cyklister, har rätt att cykla vilka motionslopp man vill utan sanktioner. Dock får man INTE cyklat ett tävlingslopp som inte har sanktioner för tävlingslopp. Att man har sanktion för motionslopp ska inte spela någon roll enligt reglementet, då det i såfall fortfarande inte är ett "sanktionerat tävlingslopp". Det är själva definitionen på "tävlingslopp" kontra "motionslopp" som är problemet. Ingen verkar veta detta och det verkar inte som många följer reglementet. Hur ska då cyklisten veta om det lopp man vill cykla kommer bli bedömt som tävlingslopp eller motionslopp?

3. Angående klassikern har man lämnat in stämning till Tingsrätten. Vi har givetvis svarat att vi vill ha rätten att använda Klassiker SAMT att bli ersatta för alla våra extra kostnader med anledningen av stämningen. Om ESK förlorar så lär vi få dessa pengar. Och som du säger, finns det få som tror att ESK kan vinna då det har funnits så många klassiker runt om i Sverige så länge.

4. Att anordna loppet via t ex Korpen hjälper tyvärr inte heller då man i såfall bara kan anordna sanktionerat motionslopp. Det blir fortfarande inte ett sanktionerat tävlingslopp och blir man bedömd som tävling så kommer cyklister varnas och stängas av!

Anders Sjöberg - arrangör Malmö Velo Classic / MalmöMilen / MalmöSimmet / MalmöKlassikern

Lennart Öhmark sa...

"Livestrong har sedan garanterat inte bara upplyst om cancern utan även samlat in pengar till förmån för forskning mm, det cirkulerar siffror på mellan 290 och 450 miljoner dollar, så det är en del."

Nja, lite fel. Jo dom har samlat in så mycket pengar och mer därtill förmodligen. Men endast en mycket liten del har gått till att stödja cancerforskningen. Det man gör är att man ordnar stödarrangemang, typ läger, för barn till cancersjuka/med cancer, till sådana som haft cancer och liknande. På dessa tillställningar får sponsorerna all möjlighet att exponera sig, Nike, Oakley m.m. Visst, för den enskilde har det säkert inneburit stöd, hjälp och glädje. Men i sanna Amerikansk anda så är det med komersiell baktanke.

När Lance gkorde sin comeback skrev jag någonstans att detta var ett rent kommersiellt/politiskt grepp från hans sida. Att han i alla fall haft politiska ambitioner är jag helt övetygad om. Dessvärre hyllar ju den amerikanska kulturen "comeback-Joe", så han lär säkert dyka upp någon stans förr eller senare.

Oavsett vad som nu händer så har Lance sitt privata jet, fastigheter i Aspen, Hawaii, Austin, Nice m.m. Så det finns väl hur som helst ingen större anledning att tycka synd om den grabben.

Garry Jones sa...

Citat:
"Där står de klart och tydligt att man får endast köra lopp som är sanktionerade "
Nu har du fel. Man får inte köra tävlingar.
Enligt PM Malmö Velo Classics:
" Detta är ett motionslopp för cyklister."
Förbundets regler gäller inte osanktionerade motionslopp