måndag 3 december 2012

En dag som denna...


... känns det extra långt bort till att få köra racer på solvarm asfalt och med kort - kort (vilket betyder att man kör i kortärmad jersey och vanliga bibs).

Man höll sig för skratt nu på morgonen, och en olycka kommer ju aldrig ensam som sagt, först vaknar man av att det är svinkallt - Inomhus! Nej! Pelletsbrännaren har stannat... var min första tanke och visst hade den gjort det, men inte bara stannat den hade lagt av. Blev lite stressad, och började samla ihop en massa trä som var kvar efter olika renoveringar. Allt för att få upp värmen i huset, tände även på vår alla behållare i vår fuskspis. + att fotogenbrännaren fick startas upp också. Man har ju skaffat lite alternativa värmekällor efter alla strömavbrott som vi hade förr.
Sedan började man plocka isär pelletsbrännaren för att se vad som var fel, och tur i oturen så var det endast en säkring, så nu brinner det i pannan igen.

Vilket behövs! För när jag kör ner dottern till tåget för vidare färd till sin skola i Uppsala så visar termometern -24, inte nog med att man fått 40-50cm snö det skall bli snorkallt också. Fy bubblan!

Skall börja titta på lägenheter i Italien igen, vi svenskar kan inte vara friska i huvudet, 6 månader av 12 går livet ut på att vi sitter inomhus och beklagar oss över kylan, vissa tycker tom att det är skoj. (Hm!) att vistas ute i snön. 2,5 månader av dessa 12 är ett mellanting, antingen att det går mot bättre väder (vår) eller så att det går mot det som skall komma skall (höst) sedan har vi c:a 3,5 månader kvar då vi svenskar skall göra allt som vi inte gör under de alla andra månader, vara sociala, sola, vara ute och njuta. etc etc. Är det värt det? Nä jag tycker utdelningen är alldeles för kort, jag vill ha mer, OK om man hade fått 6 månader njutning och inte som det är nu.

Nä nu slutar jag gnälla på det här skiten och går ner för en försenad förbränningstur på trainern. Får väl blunda och hoppas att det hela är bara en ond dröm och att jag snart vaknar med att solen skiner och det är +25 ute ...

Hälsningar
Fritz

Inga kommentarer: