torsdag 20 december 2012

Pressrelease + vinnare!

Skandisloppet inleder samarbete med Barncancerfondens Ride of Hope.
Skandis Bike Weekend blir genom sitt motionslopp Skandisloppet Cycling for All samarbetspartner till Barncancerfondens framgångsrika cykelprojekt Ride of Hope. Ride of Hope, som i grunden är ett cykellopp genom Sverige där motionärer kan delta i hela loppet eller i etapper, har tidigare även inlett ett samarbete med Vätternrundan.

– Detär såklart roligt att ännu fler tillfällen ges till att bidra till något såviktigt som barns kamp mot cancer. Vi vet att det var flera privata initiativ att samla in pengar bland cyklisterna redan i förra årets Skandislopp. Dessutom var vår sponsor NCC med i Skandisloppet och cyklade för barncancerfonden, säger Billy Ydefjäll, Ride of Hope/Barncancerfonden.

Det är just genom NCC, som är sponsorer till både Ride of Hope och Skandis BikeWeekend, som samarbetet har uppkommit.
– För oss är det här positivt på många sätt. I första hand är givetvis Barncancerfondens arbete en viktig sak att engagera sig i och att stödja men sedan är det en friskvårdsaspekt också, berättar Niklas Malmfors, NCC. I Skandisloppet 2012 var vi närmare hundra NCC-are som deltog till förmån för fonden och i år hoppas vi på att bli ännu fler.

Cyklister kan bidra på många vis.
– Vi tror verkligen på att göra det enklare att bidra till goda ändamål. Och roligare. Skandis Bike Weekend subventionerar startplatser till Ride of Hope som sedan säljer dessa till ett något högre pris än vad du vanligtvis får ge för en startplats i Skandisloppet. Sedan finns ju hela tiden möjligheten att starta sina egna insamlingar som vi såg cyklister göra förra året, säger Niklas Ulander, Skandis Bike Weekend. Vi erbjuder även ”avrunda upp”-möjlighet där man kan runda upp en femtiolapp till förmån för Barncancerfonden. Bra om man inte får plats i Ride of Hopes startgrupper.

Ride of Hope har hittills under 2012 samlat in 1.755.780 kronor till barncancerfonden.

Sedan kan jag gratulera Flavio Donatello som vann en fristart till Skandisloppet. Information kommer till dig via mail Flavio! Grattis!

Hälsningarn
Fritz

Inga kommentarer: