lördag 9 mars 2013

Ny Ordförande för SCF - Yvonne Matsson

Idag på förbundsmötet så valdes i strid med valberedningens förslag enhälligt och faktiskt med en förkrossande majoritet Yvonne Matsson till SCF:s nya ordförande. Glädjande nog valdes även Tommy Prim in i styrelsen, även detta i strid med valberedningens förslag.

En annan sak som gladde mig var att Näslund och Jegenstam på förmiddagen ställde sina platser till förfogande, dock valdes de tillbaka in i styrelsen. Pölder avgick tyvärr inte samt att han inte ställde sin plats till förfogande. Han lämnade även mötet innan det var formellt avslutat.

De övriga namnen på den nya styrelsen kommer senare. Fast vad jag erfaret så var de andra namnen enligt valberedningens förslag. Tyvärr så fick Åke Hansson fortsatt förtroende som verksamhetsrevisor, dock var det enbart för att det inte fanns någon annan som vill ha den platsen.

Enligt ryktet så hade även Madeleine Lindberg Wall tillfrågats om hon kunde tänka sig komma tillbaka som sportchef, men med Pölder kvar i styrelsen och hans fina omdöme om henne som chef så hade hon blankt tackat nej till den tjänsten.

Så trots lite smolk i bägaren så är det glädjande att se Matsson oc Prim i styrelsen.

Hälsningar,
Fritz

5 kommentarer:

Anonym sa...

Då kan GS fortsätta leka kontor 1 år till.
Tur att skidnasaren från Nässjö hade pondus och inte vika ner sig.

Detta kommer gå åt h-vete...

/Visionären

Anonym sa...

Med Y Mattsson vid rodret kommer vi att se:
- Skrotning av den riktigt genomtänkta nya organisationsmodellen.
- A Karlsson tillbaka till köksbordet i Borlänge därifrån han ska försöka leda personalen. Med några resor till Stockholm blir det mer övertid och mer pengar i plånboken.
- Slut på utveckling.

Hur tänkte distriktens delegater egentligen?

Fritz sa...

=) Visionären och anonym
Jag tror faktiskt ni har fel, då det var Yvonne med styrelse då som sjösatte projekt sv cykel. Men som vanligt har vi svenskar kort minne.
Anonym, vet inte om du har kollat ordentligt GS har ingen ÖT ersättning what so ever =)

Skulle vara kul och veta vilka ni är då ni uppenbart har en fot inne i SCF om man kan tro kommentarerna.

Det största problemet är Pölder anser jag, är det någon som sabbar så är det han. Pga honom som vill inte Madeleine återvända som Sportchef, vilket jag till fullo förstår + att han retar upp folk i alla läger han verkar. Det är en miss.

Dock fortfarande riktigt kul att Tommy Prim är tillbaka.

//Fritz

Anonym sa...

Och på vilket sätt var SCF bättre på YM tid?
-Tidstagningschipset med en pant
på 1000:-?

-Licensavgift på motionstävlingar

-Höjda licensavgifter till tävlande

-Minskade bidrag till motionscykel

Utan att leta för mkt i din blogg så har du väl skrivit negativt att det är för dyrt att åka motionslopp...

Yes, detta ovan låter som en bra grund till ökat cyklande och en sund ekonomii förbundet.

Vi får hoppas på att vår nye landsvägscoach får det utrymme och fria händer till att göra det han vill. Men att detts ska hända är väl föga troligt...

Maktkamp, självbeundran och sko sig själv blir nog ledordet 2013.

Pölder behövs, visst är han kanske inte skriftens man men jag har nog träffat få som brinner så passionerat för marginalsporter som han. Jag hoppas att han tar rollen som the bad guy i styrelsen. Det är vårt hopp!

/Visionären

Fritz sa...

Ja du visionären onekligen får du till att det är Ordförandet som bestämmer i alla frågor, du som tycker Pölder är så bra kolla hur länge han har suttit i styrelsen?

Mitt intryck av honom är att han har en annorlunda syn på det mesta, men bara det gynnar honom på något sätt, var extra kul att se att han "höjde" Åke Hansson till skyarna på sin blogg där han skrev att Åke "lovat att nagelfara styrelsens arbete" låter ju onekligen bra, fast Pölder tänker kanske inte att allt som styrelsen gör är även han delaktig i.

Nu säger inte jag att styrelsen i SCF alltid varit bra, dock till skillnad från vad som erbjöds så var detta en miljon ggr bättre, dock med ett förbehåll som jag skrivit tidigare: Synd att Pölder blev kvar hade faktiskt hellre sett att Rehn blivit invald.

/Fritz