onsdag 5 juni 2013

Sjukt!

Noterar på FB att det finns en sida som heter : Cyklist? Dags Att Kräva Körkort För Cykel, visst att vissa kan ha sina åsikter om oss cyklister för visst är inte alla helgon utefter vägarna, men handen på hjärtat hur många bilister (trots körkort) följer alla trafikregler som finns?
F.ö. noterar jag att det verkar vara en majoritet av lastbilschaufförer som gör inlägg på den är sidan, då det har FM106 som omslagsbilder etc. De kanske borde prova på att cykla så kanske de får ett bättre midjemått eller vad tror ni? :D

Nä det mest skrämmande är att läsa att vissa verkar tycka att det är helt OK att köra på cyklister.
Jag har tagit ett axplock av inlägg och tagit skärmdumpar av deras kommentarer etc så kan ni se vad de tycker om oss och vad de vill göra, dock så verkar vissa ändå ha joinat oss cyklister då vissa kommentarer verkr tyda på att de är ute och cyklar :D Tänker bl.a. på den som skriver att - man inte får använda tävlingsfordon på allmän väg
Jag har bett att få gå med i gruppen, så det skall bli intressant om administratören Mia Sjögren kommer att tillåta mig posta inlägg i gruppen.
Om det är någon som känner någon på någon organisation som rör lastbilschaufförer så vore jag tacksam om ni/dessa kunde göra dessa organisationer uppmärksam på denna sida. Sämre reklam för lastbilschaufförsyrket får man nog leta efter.

Kul att de tycker detta är vackert, speciellt då bilisten var påverkad av droger och alkoholIntressant att de har "Köra på cyklist" på sin "att göra lista"

Klicka på bilderna så att de blir större vilket gör att ni kan läsa vad de skriver.

Ha en bra dag

Hälsningar,
Fritz

6 kommentarer:

Maria sa...

Känner en lvg-cyklande lastbilschaffis. Ska posta ditt inlägg till honom och höra vad han tycker!
//Maria

Anonym sa...

Surrealistiskt, var tvungen att gå in och läsa men det var bara sorgligt.

Katja sa...

Bra att du reagerade Fritz! Fett med idioti med i den gruppen. Typ: "men varför kan cyklister inte bara hoppa av cykeln och gå runt hindret bla bla". Varför kan inte dessa besserwissers hoppa ur sina bilar nån gg då och då? Usch, skrämmande attityder.

Gbgcyklaren sa...

Jag blev via mail upplyst om att man på denna Fb-sida tydligen diskuterat en av mina cykelfilmer om höga cykelhastigheter i stan. Länk till min film: http://gbgcyklaren.com/2012/may/film-hoga-hastigheter-pa-cykeln-i-stan.html

Sciroccoforever sa...

De flesta verkar tro att vägarna är byggde för bilar.

Vägarna byggdes av cyklister, så även en massa andra saker.

Läs och begrunda.

http://www.roadswerenotbuiltforcars.com/motorists-front-of-judea-what-have-the-cyclists-ever-done-for-us/

Magnus Ö sa...

Bra jobbat Fritz, skrämmande åsikter de har! Hoppas det tar lite skruv så de fattar att vägen är till för alla.