torsdag 20 juni 2013

Ta hand om er i trafiken

De är snabba och små.. se upp!
TV4
Nu på morgonen har det visst varit ett reportage om en reporter som var ute i trafiken i Sthlm med sin 4åriga dotter, dennes dotter gick visst impuslivt ut i en cykelbana och blev påkörd av en cyklist. Med skador på flickans ben, skall visst ligga i sträck resten av sommaren.

Tråkigt
När sådant händer är det trist, men på FB gruppen, Cyklist, Dags att kräva körkorts för cyklsiter, få de nu låta som att det är cyklistens fel och det är denne som skall bannas och dras i smutsen. Dock som far till tre barn, varav den yngsta är autist så vet jag vilket ansvar det ligger på mig som förälder när jag är ute i trafiken med mina barn. I alla fall när de var unga, nu lägger jag mitt tålamod, uppsikt och "bevakning" på min yngsta istället. Nä faktiskt är det reportern som har failerat här, då denna varit lite för dålig med uppsikten för sin 4:a åriga dotter.

40km/h
Jag har försökt förklara händelsen för dem, men de "häver" på och säger att cyklisten körde i 40km/h och vi vinglar omkring som bowlingklot etc. Att komma upp i 40km/h i timme inne  stan, då jäklar är man duktig, för hur långt är det mellan korsninga, rödljus övrigt i stan?

Oavsett
Så är det tvärtråkigt när folk skadar sig i trafiken oavsett hur det sker, cyklist, bil, lastbil etc. Så som vanligt måste vi ha koll på vår omgivning, samt vara beredd på att saker kan hända -  Sedan får vi ju hoppas att de övriga har lika bra koll som oss, det är ju inte bara barn/folk i cykelbanan. din cykelpolare kanske vurpar framför dig.. vem vet.

Trots detta önskar jag er alla en riktig trevlig midsommar!

Hälsningar,
Fritz

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det var enligt pappan en äldre kvinna som körde på henne i full fart.
Han hävdar sedan att man cyklar i 50km/h i innerstan. Han är tydligen sportchef på Aftonbladet. De har inte så bra koll på cykling på tidningen va?

Fritz sa...

Ha ha... var han sportchef på Aftonbladet, det förklarar allt, 50km/h i stan.. jo men hej! Fast det är synd om hans dotter.

Dock anser jag vilket jag även har skrivit på den där FB sidan, att det är på gränsen till omdömeslöst om man låter sin 4 åring springa "frit" inne i Sthlm. När mina barn var små höll vi dem i handen inne i stan och varnade dem hela tiden för bilar etc.

Mvh
Fritz

Anonym sa...

I går blev ytterligare en cyklist ihjälkörd av en lastbil där lastbilschauffören uppger att han inte såg någon cyklist innan han märkte att lastbilen guppade till, skrämmande likt det som hände i Malmö för någon månad sedan, http://nlt.se/startsidan/lidkoping/1.2210564-cyklist-omkom-pa-esplanaden

Fast det är klart vad är en 75årings liv jämfört med ett benbrott på en dotter till en journalist.

Anonym sa...

Du ger oss cyklister dåligt rykte!

Det är du som fordonsförare oavsett om det är traktor, bil eller cykel, som ska ha koll på din omgivning och bromsberedskap, speciellt när det finns småfolk i närheten.

Din argumentation är pinsam och jag blir förbannad som cyklist över din ansvarslösa attityd!