måndag 15 juli 2013

Är någon förvånad


Igår så kom nyheten att två stjärnor inom friidrott från Jamaica är dopade, det är visst 5 stycken från Jamaica som torskat. Innan dess var det ett gäng från Turkiets landslag inom friidrott som torskat. Är det någon som är förvånad?
Cykelsporten har ju fått ta emot en massa skit under all år, visst att den varit smutsig bitvis, men vi cyklister har ju vetat att det är inte bara cykel som kan vara smutsig, vi har ju vetat hur illa det är med dopingkontrollerna. Vi har ju sedan länge vetat att inom vissa sporter så förekommer ju inte ens dopingkontroller.
Tänk om nu alla dessa journalister skulle kunna börja skriva om doping i andra sporter, de borde vakna och inse att friidrottare, skidåkare, hockeyspelare, fotbollsspelare etc inte är ett dugg bättre än några cyklister.
Den stora skillnaden är ju att inom cykelsporten tar de dopingen på största allvar och gör en djävulsk massa kontroller, tror inte övriga idrotter ens kommer i närheten av den mängd kontroller.

Men som sagt är någon förvånad?

Hälsningar,
Fritz

2 kommentarer:

MarkkuS sa...

Håller med om allt du skriver.

Men hur är det med antalet kontroller i andra idrotter?
Som du säger sägs cykel ta mycket (mest?). Stämmer det?

Fritz sa...

Jag redovisade för en tid sedan hur många tester som hade gjorts inom cykel under ett år och det var bra många tusen, medans friidrott, hockey fotbill etc var försvinnande lite under 1000 per sport. Tittar man på USA så får inte ens många ligor testas (NHL, NBA, NFL etc) så hur rena våra svenska stjärnor egentligen är där över får vi aldrig redan på =(

Tittar man sedan på den sista stora historian om doping och cykel, d.v.s. Operation Puerto så beslutade domstolen att alla påsar som egentligen var identifierade men inte använts i rättegången, där endast cyklister skulle hängas ut, så går ryktet att påsarna tillhörde många elittennisspelare bl.a. Nadal, Barcelona FC, Milano FC, Napoli FC, etc etc.
Skittrist faktiskt att de skulle "klara" sig undan medans cykelsporten får ta emot skit som vanligt

Med vänlig hälsning
Fritz