torsdag 11 juli 2013

Att göra en pudelPantani vs UCI:s President
Ni kommer ihåg för några inlägg sedan att jag skrev om att UCI:s president hade föreslagit att Pantani skulle bli av med sin Tour de France seger 1998, nu har han ändrat sig, i brevet som han skrev till Pantanis föräldrar så skriver han bl.a. att de kan inte ta av honom segern. Han la även till att han hoppas att genom detta så skall vi behålla de fina minnena vi har av Marco Pantani. Ja är det att göra en pudel eller? Det har ju varit ett herrans liv bland oss "bianchistas" sedan den här "nyheten" kom ut.
Lite spännande är det dock att han i brevet till Pantanis föräldrar skriver att de som gjort testerna, gjordes redan 2004, så har de inte gjort dem så strikt som när en dopingtest görs samt att de "brutit" mot överenskommelsen att inga namn fick komma ut, då testerna var rent i forskningssyfte. Enligt informationen så skall det vara 44 st. åkare som de har hittat epo  hos alla från TdF 1998.

Armstrong
Uppgifter kommer nu ut att det öppnas upp för ännu en stämning mot honom, och jag är ju av övertygelsen att "stäm skiten ur honom" mest för hur han agerat mot folk runt omkring sig, dock som några kompisar säger och det kan jag hålla med om, det är ju lite konstigt att de som "hjälpt" honom d.v.s. de övriga i Teamen klarar sig undan så attans bra, OK att Leipheimer också fick halvtufft straff, men resten av dem? När jag börjar tänka efter har man ju tom svårt att komma ihåg alla som "angav" honom. Deras straff (utom Leipheimer) = 6 mån avstängning under vinterhalvåret. Nä om det skall finnas någon rättvisa så bör ju även dessa killar "släpas" i smutsen eller?

Bruyneel och Ferrari
Är det något som vet hur det går med hans överklagan till CAS, det är ju helt tyst runt omkring den storyn, jag vet att de sköt fram ärendet ett antal gånger, men sedan har det blivit tyst. Lika så är det ju med Dr. Ferrari. Lite konstigt att inga internationella nyhetsredaktioner följer upp ärendet, eller har det förlorat allt sitt nyhetsvärde?

Cavendish
Han har det inte lätt den pojken, måste faktiskt ge en känga till några "försvarare" till honom. Ingen nämnd ingen klämd, men ni kan nog gissa vilka jag tänker på. Han har ju helt klart problem killen, eller är det en sådan attans vinnarskalle som gör att han blockerar allt som kan verka negativt mot honom. Han har ju genom åren orsakat en och en annan vurpa, och nu gjorde han det igen, även om historierna går i sär. Killen in Argos Shimano gick dock i backen och det verkar ju vara Cavendish som orsakat detta, antingen genom en armbåge alt axel. Men hör man en ursäkt från honom, inte mycket, han kan ju inte inse att han är skulden, men om någon drar ner honom, då j-klar.. Ni vet ju alla Roberto Ferraris lilla manöver på Girot förra året som orsakade att Cav gick i backen, detta har inte Cav släppt än, får han en möjlighet så slänger han skit på Ferrari, som jag skrev på fejjan: "Jag tycker Cav är en egocentrisk liten skitstövel" (sedan han må vara en gudabenånad sprinter, struntar jag i). Nä killen skulle helt klart behöva gå i terapi, då slipper han saker som igår när någon i publiken slängde en flaska piss på honom.... Mysigt!

Nu skall jag ut på en morgonrunda, ha en bra dag ni alla!

Hälsningar,
Fritz

1 kommentar:

MarkkuS sa...

Angående Cavendish.
Han är varken den första eller sista idrottsstjärnan som har divalater för sig. Och t.o.m. värre än så. Jag tror också att det har med tävlingsinstinkt att göra. Tror också att dessa personer kommer att få det tufft i "vanliga livet" när karriären är över.

Stora stjärnor som också är ödmjuka och trevliga, verkar vara i minoritet.