onsdag 3 juli 2013

Det är skillnad på folk och fä!


Läser lite om vad som har hänt på Touren, och det slår mig hur de behandlar åkare olika. Ted King (Cannondale) har utslängd från TdF p.g.a. att han klarade inte av att hålla sig inom maxtiden. Totalt missade han den med 7 (sju) sekunder. Anledningen som King och Cannondale säger är att han var en av dem som var med i kraschen på 1:a etappen och fick där en attans massa småskador, bl.a. så skadade han visst ett av sina skulder blad ordentligt. Genom detta så klarade han inte han av att sitta på tempohojen och körde på vanliga linjehojen. Som kan vara en av orsakerna till att han missade maxtiden.

Folk
Hade King hetat Cavendish eller något annat typ Cancellara (han är inte där jag vet) etc så hade nog de fixat till en liten regeländring eller om de kanske hittade en gammal regel som de kunnat tillämpa. Ni kanske minns för ett par år sedan när Lipsillen Cavendish missade en maxtid, och hur arrangörerna fixade till att han skulle få fortsätta trots "regelbrottet", det som sved då var att vissa åkare samtidigt som Cavendish slapp undan, hade slitit halva livet ur sig för att klara av att hålla sig inom maxgränsen, typ Gilbert. Vad hände? Dagen efter struntade halva klungan i att försöka hålla sig inom maxgränsen och hade en trevlig tur på landet.

Arrangörernas svar till King
TdF:s chef Jean-Francois Pescheux enda kommentar till domarnas / kommissariernas beslut är : Regler är regler! Jo tjenare!

Anseende?
Visst att alla regler skall gälla, men då skall det väl i rimlighetens namn gälla alla, eller vad tycker ni? Jag tycker sådant skadar inte bara Touren utan även cykelsporten och skulle UCI kunna göra något för at hjälpa sporten så skall de sätta hårt mot hårt vid sådana här tillfällen. Pat har ju gått på "korståg" mot stjärnor, bara för att visa att han "vågar" att han nu ger sig på döda stjärnor visar egentligen vilken fegis han är, han vågade ju inte stå upp mot Armstrong så varför skall han egentligen vara man nog idag?

Jag hoppas att ni får en bra dag, jag själv skall tillbringa större delen på stranden för att i kväll hoja en sväng runt Tierp. Då har jag vilat i 24 timmar, det är väl OK?

Hälsningar,
Fritz

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ungefär som när du särbehandlar alla dina patetiska Bianchi-åkare.

Unknown sa...

Hörru,Bianchiåkare är inte patetiska.Det är ärorikt märke och
tradition.Själv sitter jag på nåt annat.Jag menar,rätt ska va... etc.
snorunge.Reta int g8ubben i Tierp.
Hälsningar Ismo

Anonym sa...

Oj vad grining Mr Anonym var då:)
/Peter

Fritz sa...

Halloj,

Jag tycker "anonym" är lite orättvis eller så läser han inte här allt för ofta. Visst att jag är ett fan av Bianchi och som fan ser man ju aningen mellan fingrarna, även om jag ibland blir lite konfunderad över visst agerande, t.ex. så "grät" jag nästan när Riccó skulle besudla en Bianchi, eller som senast när Di Luca åkte dit, nu är det ju ett tag sedan han körde på en Bianchi, dock var min kommentar inte allt för trevlig.

Med handen på hjärtat var jag till en början inte helt tillfreds med att Vacansoleil skulle köra på Bianchi, även om jag nu för tiden har förändrat åsikt om dem. Dock så försvinner ju troligvis detta lag vid nyår, trist av flera anledningar 1 alltid tråkigt när Worldtour sponsorer avbryter eller inte förlänger kontrakt. 2. Trist för åkare och övrig stab 3 trist för oss fans att ytterligare ett lag försvinner.

Att jag sedan skulle vara kritisk mot vissa åkare när de kommer tillbaka från avstängningar, och i vissa fall mindre kritisk har återigen hur man kommer tillbaka, vissa (Vinokourov och Riccó t.ex.) verkar ju inte förstå att de gjort fel, andra ber om ursäkt och erkänner att de varit idioter och en sådan person måste man ju respektera, man bör ge alla en 2:a chans eller?
Sedan finns det fall där jag personligen tycker "etablissemanget" varit för hårda typ Contador och Pellizotti, där tycker jag, återigen mycket persnligt, att de borde ha gått fria. Nu är ju inte jag ett fan av Contador, men han skall ända behandlas rättvist eller?
Cavendish , varför jag hackar på honom är att jag tycker han är skenhelig, visst en vidrigt duktig spurtare, men sedan att han verkar tro att han är allsmäktig och har rätt att döma folk hur som helst utan att ens försöka rannsaka sitt eget samvete (läs Roberto Ferrari), skapar bara en viss irritation hos mig. För hur många krascher har inte den där killa orsakat?? Ferrari har skapat en, och OJ det drabbade visst cavendish och han ältar det fortfarande trots att det gått mer än ett år. Han borde fråga hur Häussler mår t.ex. :)

Nog om detta, ha en bra dag.

Med vänlig hälsning
Fritz

Ps. Ismo och Peter tack! Ds =)