torsdag 4 juli 2013

Gissa om jag är glad för hans skull!

Daryl Impey
Idag så skrevs det cykelhistoria igen, jamen det görs det väl varje dag eller? Visst gör det väl det, men idag var det en liten extra tvitch på historieskrivandet, detta genom att Daryl Impey som förste sydafrikan bär det gula ledartröjan på Tour de France! Gymt imponerande!

Vem är Daryl Impey tänker kanske de flesta, och de flesta kan ske inte vet att det här killen har varit proffs i några år nu, och under åren har han åstadkommit rätt så fina lopp. Mest känd är han dock att han vann Tour of Turkey 2009, då som åkare i Team Barloworld (som är ett sydafrikanskt företag, dock var laget registrerat i England). Nu var det inte vinsten för etapploppet han blev mest ihågkommen för utan mer för hur Theo Bos trängde in honom i kravallstaketet under spurten.
Impey puttas över mållinjen 2009
Det var rörande bilder när lagkompisarna fick upp honom på sadeln och puttade honom över mållinjen, allt för att han skulle vinna och få totalsegern. Efter att Barloworld försvann vid årsskiftet 2009/10 så körde Impey ett år i Team Radioschack för att sedan hamn i "kylan" i ett år och han körde då för ett inhemskt lag hemma i Sydafrika. Han kom dock tillbaka förra året och då i Team Orica Greenedge. Gissa om jag är glad för hans skull!
Vidriga skador, Bos straff? 3 månades avstängning....
När jag träffade honom förra året var han grymt trevlig och generös, trots att han satt och vilade i bussen innan 2:a etappen så kom han ut efter att jag bad och få träffa honom, det var ju lite komiskt då jag hade träffat honom dagen innan och fått Barloworld jerseyn signad, och nu hade jag ett vykort på honom som jag önskade få signerat. Jag ursäktade mig och sa att jag glömde i min iver att jag hade just detta kort, det skrattade han bara åt och tyckte var kul.
Jag med Impey 2012
Om man skall låta mungiporna falla lite så var det inte skoj och läsa att Fredrik Kessiakoff var tvungen att bryta TdF idag efter de skador som han dragit på sig genom kraschen. Skräp också. Men så är det i den här härliga sporten som cykel ändå är, dock hade man ju hoppats att det "bara" skulle ha varit skrubbsår, nog eländigt att köra med dem, men frakturer... njae, då skal man kliva av =) Upp med hakan Fredrik, bit ihop och kom igen =)

Skall vi låta mungiporna komma upp en bit igen så är det dags för kortbane-SM imorgon, vem tror ni vinner? Jag har några favoriter, dock så skall det bli spännande och låt bäste man vinna! Ni hundägare ha hundarna kopplade imorgon, snälla! Vi kommer ju att få se mästartröjan i TV i morgon.

Ha det så bra,

Hälsningar,
Fritz

Inga kommentarer: