onsdag 28 augusti 2013

Nu går det att beställa det nya nr.

I butik på måndag alt. brevlådan på fredag
Svenska Cykling Plus
Ja av Sv. Cykling Plus alltså. Ett av de ställen man kan beställa det är hos Faktaböcker och jag ser att numret kostar 79:-. För mig är det extra skoj då min intervju med Michael Olsson hamnade på första sidan, Intervjun med Michael var kul, vi skrattade åt mycket även om jag var den som skrattade mest.
Jag har fått information av redaktionen att de som har en prenumeration får sitt nummer i lådan på fredag, om posten håller vad de lovar. De övriga får köpa sitt nummer i butik nu på måndag.

Tour of Alberta
Vi fortsätter i temat Michael Olsson, men även Jonas Ahlstrand och Tobias Ludvigsson, de står alla tre på startlinjen på Tour of Alberta som startar idag, motståndet är tufft återigen, även om det inte är lika tufft som under USA Pro Challenge tour. Av Team Argos-Shimano:s 7 åkare är alltså 3 svenskar. Hur kul är inte det?

Cykelmärke
Ja det blev som jag frågade alla den 10:e augusti, om någon visste om det fanns någon sanning i att Bianchi skulle sponsra Team Belkin inför 2014. De skall nästa år köra på Bianchis Oltre XR2 och den nya versionen av Bianchi Infinito (vårklassikerna). Hur mina känslor över att Belkin skall sitta på Bianchi nästa år är väl "sissodär", jag måste nog smälta det lite först. Jag hade ju trots allt hellre sett att de skulle användas i det lag som jag först fick höra låg bra till för att bli sponsrade av Bianchi. Mitt största bekymmer med Team Belkin är inte historiken med förra namnet Rabobank utan att de har en åkare som jag sedan Bianchi användes av Team Barloworld haft ett ont öga till, jag pratar ju om deras spurtare Theo Bos, som för några år sedan drog ner Daryl Impey i kravallstaketet under spurten. Jag måste väl ta mig en funderare över det här =) Nästan samma känsla som när Team Flaminia kontrakterade Ricardo Riccó, inte riktigt illa men nästan.

Team Sky har förlängt sitt kontrakt med Pinarello, det är bestämt att de skall köra ytterligare 3 år på det märket. Kul för de som gillar Team Sky. "Svensklaget" Team Argos Shimano tar över märket Giant som tidigare kördes av Rabobank/Belkin. Felt ser ut att försvinna ur World Tour ett tag.

Resa till Estland
Jag vet inte hur många av er som är vana att resa med Tallink-Silja, jag är inte det. Men extremt konstigt företag måste jag säga, har suttit och försökt planera min resa till Estland för MTB loppet där den 15 september. Skall man åka färjan "reguljärt" så är det ett pris, rätt så högt med hytt. Men däremot om jag åker samma båt fast som "kryssning" så betalar jag knappt en tredjedel av priset.  Du går ju iland (har 8 timmar "ledigt" i land) och som jag sa till Tallinks säljare igår, det är väl inget som hindrar mig att inte kliva ombord igen. "Nä men du förlorar ju återresan".  sedan får jag inte boka en kryssning redan nu för hemresan, men det går alldeles utmärkt att köpa en kryssning för att ta mig hem på söndagskvällen... spar genom detta som sagt en tredjedel av resan.

Ha en fortsatt bra dag,

Hälsningar,
Fritz
 

3 kommentarer:

Mikael sa...

Finns det någon sanning i ryktet Wilier-Astana nästa säsong?

Fritz sa...

Tyvärr är det något jag missat, dock skall jag skicka ett par mail och höra vad de säger om det. Dockär jag skeptiskt sedan Wilier gick in och sponsrade Team Colombia (Coldeportes) rätt så hårt inför 2013. Men saker händer fort och det var som Belkin, det kom som en blixt på klar himmel efter att jag fått informationen att Bianchi förhandlade med Team Moviestar, vilket hade varit riktigt skoj om det blivit av. Men dessa lag, de i WT är inte billiga att sponsra. kostar en tillverkare minst 300 ramar/år + en massa annan utrustning = plenty dineros! =)

Med vänlig hälsning
Fritz

Mikael sa...

Vet inte var jag hörde ryktet om Wilier, men självklart lär dom vara intresserade av att ha ett UCI lag i högsta divisionen för det var många år sedan vi var utan Wilier där.
Bianchi och Movistar skulle vara en liten knall.
Det laget eller åtminstone den organisationen har ju varit Pinarello trogna så länge som jag kan minnas.