torsdag 29 augusti 2013

Trist att det är pengarna som avgör

Fredrik Ludvigsson rankad 37 i Europa för tillfället
Har nåtts av nyheten att U23 landslaget med Fredrik Ludvigsson i spetsen inte fick åka till Tour de l´Avenir som av vissa kallas för lilla Tour de France. Just detta etapplopp är en grym uppladdning inför det kommande VM som står inför dörren.
Orsaken till detta är att pengarna för SCF inte räcker till vilket är grymt tråkigt, nu för en annan som inte har insyn i SCF budget och hur pengarna använts kan ju tycka att det är konstigt. Samt att ett gäng frågor dyker upp ur det kan bli så här.

Jag vill egentligen spekulera och komma med en massa "borde, varför" etc. Men med SCF:s policy att de skall satsa på U23 cyklister och andra unga lovande talanger så ser det onekligen konstigt ut att de inte har budgeterat för en (om inte den största) av de största U23 tävlingarna som finns. För som det verkar och nu spekulerar jag lite, så skjuter SCF till pengar till lopp löpande och när pengarna är slut så är det stopp.
De borde inför varje säsong sitta ner, kolla kostnaderna för de lopp de vill köra, gå ut med listan tidigt till de berörda cyklister som kan komma i åtanke för loppen och säga: De här loppen har vi budgeterat för och dessa tänker vi satsa på. Istället för nu så får Fredrik Ludvigsson (efter vad jag förstått) och andra U23 cyklister beskedet kort innan det är dags för tävlingen reda på att det inte blir av.

Kan ju förstå att SCF inte har pengar till lopp som t.ex Baltic Chain Tour, som egentligen People 4 you fick inbjudan till och som de sedan gav till landslaget, då detta lopp dyker upp som en blixt på klar himmel. Men med uppsvinget som cykel har i Sverige och de summor som SCF får in genom sin sanktionsavgift, är det 25:- startande upp till 6000 deltagare och efter 6000 pers 10:-/deltagare, rätta mig om jag går ut med felaktiga uppgifter. + licensavgifterna, tror det är 3000 med licens á 700:-/licens så pengar borde finnas, för jag har ju inte ens räknat med summorna som kommer in från sponsorer, RF och andra fonder, för visst söker de väl pengar ur fonder?

Nåja till nästa år så hoppas jag att de gör ett ordentligt schema för loppen som skall köras med landslagen och sedan hålla sig till det.

Ha en bra dag,

Hälsningar
Fritz

Ps. Noterar efter koll att Fredrik tyvärr rasat ner till plats 42 i rankingen Ds

Inga kommentarer: