lördag 7 september 2013

Etapp 3 var inte Tobias & Co etapp

De jagade förgäves
Chock
Får en smärre chock när jag kikar runt för att se vad som hände under etapp 3. Det första jag reagerade på var att Sagan (Cannondale) försvann som ledare för loppet, men sedan att topp 20 verkat ha vänt upp och ner på listan. Man kan lugnt säga att troligtvis är chanserna för att en svensk skall stå på podiet efter tredje etappen är borta. Synd, riktigt synd då Tobias, Michael och Jonas har gjort ett bra lopp fram tills dess. Etappen i sig var ett skolexempel på hur en utbytargrupp visar att det fortfarande kan hålla med en sådan ända in i mål. Tror det var många åkare som efter etappen grämde sig för att de fick så stort försprång

Resultatet för etapp 3 för de svenska åkarna:
40 Tobias Ludvigsson 0:16:48
52 Michael Olsson 0:16:48
95 Jonas Ahlstrand 0.16:48
Inte bara svenskarna som tappade
Nu skal ingen tro att det bara var våra killar som tappade under den här etappen, jag tror nästan varje toppnamn var med in i mål i huvudklungan, där även de svenska killarna var med. Ser namn som Sagan, Evans, Vande Velde, Millar, Zabriskie osv. Fast visst fasen är det tråkigt, man hade gärna sett att de behållet sina positioner inför de två resterande etapperna.

Resultaten i totalen för våra killar
20: Tobias Ludvigsson 0:17:03
38  Michael Olsson 0:17:42
91 Jonas Ahlstran 0:19:52

Övrigt
Med detta innebär att Tobias, rasade 17 platser i totalen, dock klättrade han en i ungdomstävlingen och ligger nu på 8:e plats. Michel rasade lika många placeringar, medans Jonas klättrade 4 placeringar.

Tror vi som sagt kan räkna bort en podiumplats för Tobias, dock så tror jag fortfarande att de kan få till ett fint resultat på någon av de två etapperna som är kvar och få bra resultat på dem. Kör nu för i H-vete!!! =) Eller som de säger i USA "Brake a leg"

Hälsningar,
Fritz

Inga kommentarer: