torsdag 5 september 2013

Gått troll i det här...eller?

Satt och läste en artikel om Danilo Di Luca idag, artikeln sa inte mycket. Den största nyheten i artikeln var att de (Coni) vill att Di Luca skall samarbeta med dem, angående hans positiva dopingtest under Girot. Vad som dock drog min uppmärksamhet till sig var att han berättade vad han gjorde nu för tiden, och då berättade han bl.a. att han har ett eget cykelmärke. Ja i Italien så skulle nog hans hojar kunna sälja, men i övriga Europa? Njae.. eller vad tror ni?
Skulle ni köpa en hoj av Danilo Di Luca?
Men i alla fall så började jag tänka på alla märken som finns och som startats av ett gäng proffs eller deras familjer. Är deras hojar något att ha eller är det bara "kinaramar" som valts ut av dem och sedan lackats upp i deras färger och fått deras namn?
Har inte mycket med Fausto Coppi att göra
Jag vet t.ex. att märket Coppi startades av dennes familj, och han har inget med märket att göra utom att de bär hans namn. Likadant är det med hojen Pantani. Två märken som för mig är absolut intressanta, dock gillade jag ju cyklisterna och om deras hojar är lika bra som dem låter jag vara osagt.
 
Halvsnygg ram från Fondriest
Sedan finns det ju andra märken som Fondriest och Moser (en sådan hade man på 80-talet).. Schyssta hojar om man ser till utseendet, och av de märket jag kikat på så är ju dessa märken halvstora.
Lemond när det begav sig
Lemond var ju ett märke som var stort förr, om det finns kvar idag vet jag inte. Lemond var ju själv en halvcool kille under OS i Los Angeles 1984.. Ja så gammal är man att man satt på nätterna och glodde på hoj, och jag gillade verkligen hans stil utför... han låg på överröret med hakan på styrmstamen och sadeln bakom häcken.. Men han hade väl något samarbete med Trek på 90-talet har jag för mig och det hamnade väl något grus i deras samarbete, om jag inte minns fel, och efter det var märket Lemond endast en skugga av sitt forna jag.
Egentligen en Pinarello eller?
Ett märke som gått bra och ett som jag tror på. Ja självklart är det Merckx märke störst av dessa hojar som är personifierade med en gammal stjärna, dock vet jag att han köer in sina hojar av Pinarello, vilket tydligt syns om man kikar på hans ram, så hur mycket Merckx är det över hojen? Men den jag tror mest på i framtiden så är det Cipollini, den ramen är inte ful, enda nackdelen med dem är priset, han har lagt sig på en nivå som attraherar de som är villiga att belåna huset alternativt har en fet lön.

Den här är inte ful
Har jag missat något "märke"? Vad tycker ni om detta, är det något som ni skulle kunna tänka er att hoja på eller? Detta är väl ett sätt för fd proffs att fortfarande ha foten inne i cykelsporten och fortfarande göra några kronor på sitt namn.

Battaglin
UPPDATERING
Jag kom ju självklart på ett till namn, varför jag "förträngt" det är nog bara för att han slog "vår" Tommy Prim när det begav sig, självklart pratar jag om Battaglin, som skapades och drivs av det gamla proffset Giovanni Battaglin. Frugans hoj får representera dennes hoj. Ja det finns andra märken här hemma än Bianchi:s =)

Jag sitter själv och planerar på vilka motiv jag skall ha på min "sleeve" som skall tillverkas/skapas imorgon, själva designen blir iaf Trash polka, och jag skall bland annat gadda över en ungdomssynd som man gjorde när man fortfarande trodde att man förblir 20 år och odödlig.

Ha en trevlig kväll på er alla,

Hälsningar,
Fritz

1 kommentar:

Mikael sa...

Tja, eftersom att Trek fortfarande säljer stort så borde väl Di Luca också kunnavsälja en och annan cykel.