torsdag 26 september 2013

Gott och blandat

Idag hittar jag inget så där som jag vill skriva ett enskilt inlägg om, utan vi tar lite korta nyheter istället.

Michael Olsson fortsätter att imponera!
Noterar att under loppet Grand Prix d'Isbergues - Pas de Calais 2013 att hans form håller i sig, OK själva placeringen var väl inget att hurra för, men tiden! Han var endast 23 sekunder bakom segraren. Vilket resulterade i att han hamnade på placering 82. Däremot indikerar det utan att ha pratat med Michael att han måste ha varit med och hjälpt till så att John Degenkolb fick sin fina placering. Han slutade som tvåa. Kul! Jonas Ahlstrand slutade sist, placering 129:a och 05:12 min efter segraren.

Pat MacQuiad
Ja sittade president har skaffat sig en mäktig motståndare, jag skrev ju lite om valet för någon dag sedan, och nu intervjuade Cycling News den som ek. och verbalt stödjer Pat:s främsta konkurrent om presidentposten för UCI. Han som verkligen vill se till att det blir en förändring är Ogliarken, och tillika Rysslands Cykelförbund Makarov. Han är den som genom ett privat Amerikanskt företag tagit fram en mapp om just Pat, denna mapp var visst inte meningen att den skulle bli offentlig. Men som Makarov säger - Mappen är överlämnad till USADA som för tillfället undersöker uppgifterna. Gissa om man är nyfiken vad som står i den, men det som läckt ut är att Pat tagit emot mutor, han har töjt på regelverkvet för att passa Texanen Armstrong samt att han försökte få ut pengar från Contador för att göra så att hans positiva dopingtest skulle försvinna. Om detta stämmer så förpassas Pat till samma dynghög som Armstrong och Co eller?
Tomas De Gendt
Euskaltel och Vacansoleil
Ja dessa två lag försvinner ju till årsskiftet, inte bara att det är trist att två Worldtour lag försvinner, det är också vansinnigt trist för cyklisterna i respektive lag, då dessa lag försvinner innebär det att 55 Proffs nu söker nya lag och uppdragsgivare, Tomas De Gendt i Vacansoleil är pessimistisk och tror inte att hans chanser är allt för goda, han t.o.m. antyder att han hellre lägger av än att hamn i en lägre division än World Tour. Lite trist faktiskt, för att köra för ett Pro Continetal lag behöver inte innebära att man bara kör inhemska lopp, se FDJ, Androni, Colombia och Vini Fantini t.ex. de kör många av World Tour tävlingarna och det skall väl kunna duga åt De Gendt, en nackdel är att åkare som kanske inte visat allt för mycket eller försöker slåss om en plats i ett World tour lag och kommer från Pro Cont. eller andra lag får det extremt svårt att få en plats med den konkurrans som finns. Se t.ex. Michael Olsson, han har ju visat att han verkligen hör hemma i toppen, då han kört bra för Argos som Stagiare, men att få ett vanligt kontrakt ser mörkt ut, då får vi istället hoppas att han får ett Neo Pro kontrakt, då alla World Tourlag har förbundit sig att ha minst 2 Neo proffs i sitt lag.

Jag i Lombardia förra året med Fransesco Moser
Il Lombardia
Snart drar det ihop sig till ett av de mest spektakulära loppen som går på hösten, för andra året i rad skall jag ner och kika på loppet, detta efter att jag återigen haft lyckan att bli nedbjuden av "mitt" lag (Androni Giocattolli-Venezuala)för att besöka dem. Gissa om det skall bli kul, nu får vi be till vädergudarna att det inte kommer att regna som det gjorde sist vid målgången. Då såg man ut som en dränkt katt. Den 6 oktober startar det i Bergamo och precis som förra året går de i mål i Leccho. Idag nu på morgonen hade vi +-0 här i Tierp.... brrr

Ha en bra dag,

Hälsningar
Fritz

Inga kommentarer: